"Voorbereiding is alles om arbeidspieken aan te kunnen"

Tholen - Flexwerkers spelen een cruciale rol binnen de glastuinbouw. Dat geldt in de groententeelt, maar zeker ook voor de sierteelt. Valentijnsdag, (groot)moederdagen zorgen voor een piek in het werk. En dan komen uitzendbureaus al snel om de hoek kijken.

Jan Zuijdwegt van Fix Personeelsdiensten ziet hier volop kansen in. Onlangs is zijn team uitgebreid om de telers nog beter (en meer) van dienst te kunnen zijn. 


Laura Ceelie

Het gezicht voor de glastuinbouw
Laura Ceelie is het gezicht voor de glastuinbouw geworden. Ze heeft ervaring met dienstverlening. Oorspronkelijk komt ze uit de reiswereld en die ervaring komt goed van pas. Eind september is ze begonnen als accountmanager bij Fix Personeelsdiensten.

Op dit moment is Nederland bedolven onder een pak sneeuw, maar perkgoedtelers denken vooruit: het seizoen komt eraan. Op dit moment bereidt Laura zich voor op de vraag naar arbeidskrachten die voortvloeit uit de komende piek naar perkgoed. Samen met de fulltime recruiter bereiden ze zich daar nu op voor.

Bijna al de flexwerkers van Fix komen het Polen. Een klein gedeelte komt uit Bulgarije, Roemenië en Littouwen. Om seizoenen het hoofd te kunnen bieden, moet er goed gepland worden. Planning staat centraal: vervoer, huisvesting, administratie, noem maar op. Het heeft hun volle aandacht, zo laat Laura weten. 

Extra handen in piekperiodes
Naast de (inter)nationale feestdagen heeft het weer natuurlijk ook invloed op de vragen naar extra handen in de kas. En niets is zo veranderlijk als het weer. Laura: "Wij kunnen snel schakelen. Dat moet ook. De telers vragen dat. Dus we doen dat."

Laura komt regelmatig bij 'haar' telers op bezoek. Die contactmomenten zijn belangrijk om te weten wat er speelt en om daar tijdig op in te kunnen haken. Laura: "In ons drukste seizoen hebben we 700-800 mensen aan het werk. Voorbereiding is alles."

Voor meer informatie:
Laura Ceelie
Fix Personeelsdiensten B.V.
Leemidden 22
2678 ME De Lier
+31 (0)174 28 45 89
+31 6 34336014
laura@teamfix.nl 
www.teamfix.nl  

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven