"Nederlandse consumenten zijn positief"

Europese consument is kritisch over voedselaanbod

In het EIT Food Trust Report hebben 19.800 consumenten uit 18 Europese landen zich uitgesproken over de mate van vertrouwen dat zij hebben in het voedingssysteem en in voedingsproducten. 55% van de ondervraagde consumenten denkt dat het voedselaanbod veilig is. Toch is er nog 22% van de consumenten van mening dat voedsel in het algemeen niet veilig is. 

Van de ondervraagde respondenten beoordeelt 43% het beschikbare voedsel als gezond en 30% beoordeelt het voedselaanbod als duurzaam geproduceerd. Van de consumenten vindt 42% het aanbod echter niet duurzaam.

Onder de consumenten die aan het onderzoek deelnamen heeft 67% vertrouwen in boeren en tuinders en 53% heeft vertrouwen in retailers. Het aandeel consumenten dat vertrouwen  heeft in overheden en voedselfabrikanten bedraagt respectievelijk 47% en 46%. 

Nederlanders positief
Nederlandse consumenten zijn wel iets positiever over het voedselaanbod dan gemiddeld in het onderzoek. Na Denemarken, Ierland, Finland en het Verenigd Koninkrijk ligt de beoordeling voor de kwaliteit van voedsel voor de aspecten smaak, gezondheid en veiligheid in Nederland het hoogst.

EIT Food is een Europees initiatief voor voedselinnovatie. Het betreft een samenwerking van de voedingsindustrie, start-ups, onderzoekscentra en universiteiten uit heel Europa. EIT Food werd opgericht door het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie.

Lees hier het volledige rapport van EIT Food Trust.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven