Automatisering voor optimale bestuiving

Hoe actief zijn uw hommels? Geen idee? Dan bent u niet de enige. Ook al kan de activiteit van hommels beïnvloed worden, er is vrijwel geen oplossing waarmee je het een en ander in de gaten kunt houden.

Tot nu. Het bedrijf Agrolabs heeft B-control op de markt gebracht: een uniek apparaat voor de automatisering en analyse van de activiteit van hommels. "Met het apparaat kunnen glastelers de effectiviteit van de bestuiving optimaliseren en beheren," zegt directeur Michael Lazarenko van Agrolabs. Telers kunnen ook hun planning rondom hun belichting, spuitschema's aanpassen en de kasten automatisch openen en sluiten wanneer dat nodig is.

"Met B-Control zorgen we voor de hommelfamilies. Ze leven langer en hebben een beter leven, terwijl de kastelers profiteren van een grotere opbrengst en tegelijkertijd kosten en tijd besparen," zegt Michael Lazarenko. "Effectieve bestuiving kan de opbrengst met 200% stimuleren en met geautomatiseerde kastschuifjes kunnen kassen tot 40 minuten per dag besparen op handmatige arbeid (gemiddeld)."

Telsysteem met meldingen
B-Control is uitgerust met een slim telsysteem dat analyses biedt over de activiteit in de kast, zodat negatieve effecten door slechte bestuiving voorkomen kunnen worden. "Telers krijgen automatisch een melding als de activiteit in de kast lager wordt, zodat ze op tijd nieuwe hommels kunnen kopen," toont Michael.

Het systeem van Agrolabs is volledig draadloos, in de cloud en kan vanaf elk apparaat worden beheerd. Agrolabs biedt ook adapters zodat er verbinding kan worden gemaakt met alle grote kastenmerken.

Om goed te kunnen werken in de zware kasomstandigheden, heeft Agrolabs een eigen protocol voor de overdracht van gegevens ontworpen, met kasspecifieke antennes, stevige buitenkant en een oplaadbare batterij die 10 weken meegaat. "Er is zelfs over de kleinste details nagedacht. Er werd een onderzoek gedaan naar welke kleur het eenvoudiger zou maken voor de hommels om hun thuis weer op te zoeken."

B-Control maakt verbinding met internet via Agrolabs HUB, die tegelijkertijd maximaal 250 sensoren kan synchroniseren. Alle sensoren kunnen zo in gebruik worden genomen en gebruikers kunnen hun oplossing altijd uitbreiden door nieuwe datapunten voor klimaat en irrigatie toe te voegen. Daarnaast biedt Agrolabs een Cloud Analytics-platform en voorspellende AI-functies.

Voor meer informatie:
Agrolabs
support@agrolabs.io 
www.agrolabs.io 

www.linkedin.com/company/agrolabs.io 
www.instagram.com/agrolabs.io/ 
www.facebook.com/agrolabs.io 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven