Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw warmteverdelend doek houdt tot 66% van infraroodstraling tegen

De Spaanse agrotextielproducent Agralia komt op de markt met een gepatenteerd zonwerend doek met aluminium. Het doek luistert naar de naam Agrifresh. 

Dankzij het patent heeft Agralia tijdens het productieproces specifieke additieven met aluminium rechtstreeks aan de stof kunnen toevoegen. De aluminium microdeeltjes houden de infrarode straling tegen en verlagen de temperatuur meer dan andere schaduwdoeken.

Er is een breed assortiment aan zonwerende doeken op de markt: zwarte, witte, groene en grijze, maar alleen de doeken van Agrifresh bevatten aluminium. Daarnaast hebben gekleurde doeken het nadeel dat ze een deel van de straling absorberen, waardoor de fotosynthetisch actieve straling afneemt en de temperatuur van het net en dus ook temperatuur in de kas, stijgt.

In het Aimplas-laboratorium in Valencia hebben ze de prestaties van een 50% zwart schaduwdoek vergeleken met die van het RR50-doek van Agrifresh. In deze test is de thermiciteit van de twee weefsels geanalyseerd volgens de UNE-EN 13206-norm, dat wil zeggen het vermogen om infraroodstraling te blokkeren. Uit de resultaten blijkt dat Agrifresh 66% van de infraroodstraling weet tegen te houden en het zwarte doek slechts 30%.

Thermiciteit van een 50% zwart schaduwdoek

Thermiciteit van het RR50-doek van Agrifresh

Bovendien wordt het licht dat door het weefsel gaat gelijkmatiger over de planten verdeeld, ook in de lagere delen die normaal minder straling ontvangen. Diffuus licht zorgt voor een hogere netto fotosynthese die zorgt voor een hogere opbrengst en winstgevendheid.

"Agrifresh leent zich uitstekend voor de bescherming van groenten en fruit die in de zomer moeten worden beschermd tegen overmatige straling en temperatuur. Het doek kan worden gemaakt met verschillende schaduwpercentages en kan in de kasteelt zowel extern als intern worden aangebracht”, stelt de producent. "Agrifresh creëert de beste microklimatologische omstandigheden voor de ontwikkeling van planten dankzij het aluminium met zijn dubbele werking: reflectie van de infraroodstraling en verdeling van het licht. Zo neemt enerzijds de temperatuur af en anderzijds de fotosynthetisch actieve straling toe".

Voor meer informatie:
Agralia Spanje
Plaza Urquinaona, 6
08010 Barcelona (Spanje)
Tel: +34 935 113 167
info@agraliagroup.com
www.agraliagroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven