Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse tomaten vanwege corona in saus

Het Italiaanse Italo’s Farmer brengt een nieuwe lijn verwerkte rode en gele tomaten op de markt. Het idee hiervoor is ontstaan in de zomer van 2020, toen het door de sluiting van de horeca en andere commerciële kanalen onmogelijk was om alle verse tomaten af te zetten.

Giuseppe Cilio

“Het was niet mogelijk om de tomaten aan de plant te laten zitten, waarna we op het idee kwamen om een groot deel van de teelt van onze cherrytomaten, gele cherrytomaten en rode Datterino tomaten om te zetten in sauzen”, zegt Giuseppe Cilio, oprichter en directeur van het Siciliaanse Italo’s Farmer.

“Van de tomaten hebben we ongeveer 100.000 flessen met saus kunnen produceren. We hebben hier de klassieke Siciliaanse caponata, die met aubergines wordt bereid, aan toegevoegd. Dit is zeer populair, zowel in Italië als in noord-Europa.”

Dankzij de samenwerking met chef-kok Simone Rugiati promoot Italo’s Farmer zijn producten.

Het teeltbedrijf is gevestigd in Santa Croce Camerina, een ideaal gebied voor tomatenteelt. In het noordoosten ligt het Ibleigebergten en ten zuiden ligt de Middellandse Zee. Volgens de telers zorgen de 'uitzonderlijke kenmerken' van de bodem, het irrigatiewater, de zon en de wind zorgen ervoor dat de Siciliaanse gewassen 'bijzonder smaakvol' zijn.

De teelt vindt plaats op 20 hectare. Het tomatenassortiment omvat datterino, piccadilly, rode en gele cherrytomaten. Daarnaast worden er ook ronde, lange, gestreepte en witte aubergines geteeld en gele, groene en rode paprika’s. Italo’s Farmer beschikt over GlobalGAP, GRASP en IFS Food-certificeringen.

De gewassen worden in een opvallende verpakking aan de consument aangeboden. Een voorbeeld is Italo’s Shaker (foto hierboven), een doorzichtige verpakking met daarin kleine tomaatjes. Het wordt gepresenteerd als een snelle en gezonde snack.

De rode en gele sauzen worden verwerkt in de eigen faciliteit. De sauzen zijn verkrijgbaar in flessen van 300 en 360 gram. De gele variant, met een delicate smaak, is verkrijgbaar in een fles die iets groter is dan de klassieke verpakking. Op deze manier hoopt Italo’s Farmer de aandacht van de consument te trekken met een nicheproduct dat geschikt is voor bijzondere gerechten. De klassieke tomatensaus is verpakt in een donkere fles.

“Momenteel is tuinbouw behoorlijk complex en dat houdt verband met een reeks factoren, waaronder de kwestie van plaatsing op de markt. Het is namelijk niet altijd makkelijk om uit te leggen dat kwaliteit een prijs heeft. In ons geval heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding ons in staat gesteld om ons te positioneren in de detailhandel, met uitzondering van de discountketens. Wij profileren ons graag als een betrouwbaar merk dat zich onderscheidt door de smaak en originele oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat de tuinbouw moet innoveren om marktgaranties te garanderen”, zegt Cilio.

De producten van Italo’s Farmer worden in Italië op de markt gebracht, maar ook in het buitenland. Zo’n 35% van de productie is bestemd voor Noord-Europa, waaronder Nederland, Zweden, Finland, Groot-Brittannië en IJsland.

Voor meer informatie:
Giuseppe Cilio
Italo's Farmer
Via Guido De Ruggero, 116
97019 Vittoria (RG) - Italië
+39 335 7623799
info@italosfarmer.com
www.italosfarmer.com 

Publicatiedatum: