Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Israëlische agro-tech startup Edete

Kunstmatige bestuivingstechnologie voor Australische amandelbomen

De Israëlische agri-tech startup Edete Precision Technologies for Agriculture begint binnenkort met veldproeven op commerciële schaal van haar technologie voor kunstmatige bestuiving in amandel-boomgaarden op tientallen hectaren in de Australische staat Victoria. Dit volgt op de ondertekening van een overeenkomst met een van de grootste amandeltelers van Australië. De veldproeven moeten in augustus beginnen, wanneer de amandelbomen in bloei komen.

Edete heeft met succes veldproeven uitgevoerd in amandel-boomgaarden in Israël met haar unieke mechanische stuifmeeloogst- en robotbestuivingssysteem, wat resulteerde in een aanzienlijk hogere opbrengst. Het bedrijf is ook van plan om een operationele installatie op te zetten in Californië, die de 7.400 amandeltelers in de staat zal bedienen.

Ook toepasbaar op andere noten- en fruitbomen
"Australië is de op één na grootste amandelproducent ter wereld en blijft het areaal uitbreiden op een manier die het land tot een belangrijke proeftuin voor ons maakt," zegt Keren Mimran, medeoprichter en verantwoordelijk voor Business Development en Marketing bij Edete. Volgens Mimran kan het systeem van Edete ook pistachenoten, appelen, kersen, peren, pruimen, enzovoorts bestuiven.

De achteruitgang van natuurlijke bestuivers, met name insecten en in het bijzonder honingbijen, heeft geleid tot een intensievere zoektocht naar een oplossing om gewasopbrengsten te beschermen en de uitdaging op te lossen waarmee telers worden geconfronteerd die meer fruit moeten telen terwijl ze te kampen hebben met een tekort aan bijenkorven voor het bestuiven van hun fruitgaarden.

Dit probleem moet worden opgelost om te kunnen voldoen aan de voedselbehoeften van de groeiende wereldbevolking. Ongeveer 75% van de gewassen in de wereld is voor opbrengst en kwaliteit afhankelijk van bestuiving door insecten. Zonder een alternatieve bestuivings-oplossing in de komende jaren komt de voedselzekerheid in gevaar, zullen de voedselprijzen waarschijnlijk sterk stijgen en zouden bepaalde voedingsmiddelen schaars kunnen worden.

De wereldmarkt voor amandelen wordt geschat op meer dan 7 miljard dollar (5,3 mln euro) per jaar. Met telers die alleen al aan bijenkorfdiensten honderden miljoenen dollars per jaar uitgeven, stijgen de kosten.

Het systeem van Edete begint met het mechanisch verzamelen van bloesem, het scheiden van stuifmeel van de helmknoppen en andere bloemdelen en het produceren van zuiver stuifmeel. De eigen methode van het bedrijf maakt het mogelijk de levensvatbaarheid van stuifmeel dat gedurende meer dan een jaar wordt opgeslagen, op een goed peil te houden. Het beste genetisch geschikte stuifmeel wordt op de doelbomen aangebracht met behulp van het unieke robotbestuivingssysteem van de onderneming, dat gebruikmaakt van een combinatie van technologieën om een optimale dosering stuifmeel op de doelbloesem te verspreiden voor een doeltreffende bestuiving. De toepassingseenheden kunnen zowel overdag als 's nachts werken en zijn onafhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Voor meer informatie:
Amir Ben Artzi
Edete Precision Technologies for Agriculture
+972-50-7724663 
amir@meirovitch.com
www.edetepta.com

Publicatiedatum: