Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlos Masiá, Masiá Ciscar:

"We zijn pioniers in het vermarkten van uitsluitend eigen rassen"

In januari is er meestal al een aanzienlijke hoeveelheid aardbeien beschikbaar in de Spaanse provincie Huelva, maar dit jaar liep de teelt vertraging op door het slechte weer en de kou van de begindagen van het nieuwe jaar. De afgelopen weken was er dan ook een tekort aan aardbeien, maar nu is de aanvoer weer op gang gekomen.

"De situatie is op dit moment volkomen normaal, zozeer zelfs dat er eigenlijk weinig verschil is met vorige jaren omtrent dezelfde datum. Alles gaat zoals gepland en we beginnen ook goede prijzen te zien. We hebben er daarom ook alle vertrouwen in dat het seizoen correct zal verlopen en de sector mooie resultaten gaat boeken”, zegt Carlos Masiá, commercieel directeur van Masiá Ciscar.

"Elk seizoen is anders, dus we kunnen niet precies voorspellen wat er de komende weken zal gebeuren. Elk jaar doet er zich wel een verrassende wending voor, maar dat zijn we ondertussen gewoon en we hebben dan ook de middelen om elke situatie het hoofd te bieden. Kijk maar naar hoe de voedingssector snel is kunnen schakelen en een adequaat antwoord heeft kunnen bieden op de coronacrisis. Als we dat hebben aangekund, kunnen we alles aan”, voegt hij eraan toe.

Een van de gevolgen van de pandemie is de afname van het aardbeienareaal in Huelva voor dit seizoen.

"De inkrimping van het aardbeienareaal in de provincie Huelva is helaas een feit. Het is een direct gevolg van de coronacrisis, want de pandemie zorgt voor veel onzekerheid op de markten, maar er is ook de vrees dat niet alle fruit geoogst zou kunnen worden door handentekort. De sector legt dan ook heel wat voorzichtigheid aan de dag en gaat duidelijk voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Bij ons is het areaal met 15% gekrompen, maar de smaak, textuur en vorm van de aardbeien zijn van uitzonderlijke kwaliteit dit jaar", zegt Carlos Masiá.

Pioniers in het vermarkten van uitsluitend eigen rassen
"Op onze testvelden zijn we altijd op zoek naar nieuwe en betere rassen. Het is precies die hang naar innovatie en verbetering die ons in staat heeft gesteld om te beschikken over eigen aardbeienrassen. Dankzij ons programma telen en zetten we nu uitsluitend eigen aardbeienrassen af, waaronder Chelsea, Palmeritas, Leyre, Leticia, Calderón en Selene".

"Dat is toch uniek, want we zijn pioniers in het vermarkten van uitsluitend eigen rassen. We zijn overigens mee met wat vandaag de dag gevraagd wordt op de markt in deze geglobaliseerde wereld. De consument is veeleisend geworden en wij zijn goed voorbereid om hem of haar tevreden te stellen met fruit van uitstekende kwaliteit”, zegt Carlos Masiá.

Nieuw in het assortiment: bramen
Het bedrijf uit Huelva heeft een ruim assortiment fruit in de productcatalogus, maar het zachtfruit neemt zonder twijfel een bevoorrechte plaats in. "We bieden niet alleen aardbeien aan, we werken ook samen met telers uit de streek die ons resistente en lekkere frambozen, blauwe bessen en bramen leveren. De bramen hebben we trouwens pas onlangs aan ons assortiment toegevoegd en tot nu toe zijn we heel blij met hoe alles verloopt voor dit nieuwe product", zegt de commercieel directeur. 

"Onze enige vereiste om met een bepaald fruit te werken, is dat we ervan overtuigd moeten zijn dat we een optimale kwaliteit kunnen garanderen", voegt hij eraan toe.

Aardbeien in elke uithoek van de wereld
De belangrijkste markten van Masiá Ciscar bevinden zich op het Iberische schiereiland. "In Spanje en Portugal zetten we het grootste deel van onze productie af. Ongetwijfeld speelt hierbij de nabijheid de hoofdrol, maar ook de vergelijkbare smaakvoorkeur en gastronomische traditie in beide landen is van belang voor die evolutie. We beperken ons echter niet tot de directe omgeving, want ons fruit vindt ook gretig afzet in onder meer Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen, en daar zijn we heel blij om."

"Ook vele andere landen verspreid over de verschillende continenten vinden in ons zachtfruit en citrus de perfecte balans tussen gezondheid en smaak. Ja, je kunt ons in bijna elke uithoek van de wereld vinden!", zegt Carlos Masiá trots.

Voor meer informatie:
Carlos Masiá
Masiá Ciscar
Ctra. de La Redondela, Km 1,2
PO Box 79 - 21440 Lepe (Huelva) - Spanje
Tel: 34 959 383 301
almacen@masiaciscar.es
www.masiaciscar.es

 

Publicatiedatum: