Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Belgische komkommers 2021 op REO Veiling verkocht

Net als in 2020 heeft teler Jasper Haghedooren de eerste Belgische komkommers op de REO Veiling aangevoerd. Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar een iets gestegen aanvoer verwacht.

Jaarrondteler Haghedooren heeft uitsluitend komkommers onder glas en uit traditionele teelt op een totaal areaal van bijna zeven hectare. “De primeurkomkommers werden op 29 december aangeplant. In vergelijking met vorig jaar begonnen we er twee weken later aan. Dit paste gewoon in onze bedrijfsvoering”, legt de komkommerteler uit.

“We zijn tot uiterlijk begin november continu in productie op basis van drie teeltcyclussen. De primeurkomkommers werden klassiek geteeld volgens ons duurzaam standaard-teeltschema. We streven naar een zo energiezuinige en kwalitatief hoog mogelijke productie via bijvoorbeeld biologische gewasbescherming, waterrecuperatie en automatische klimaatregeling.

In onze serres hangen schermdoeken waardoor er in de winter minder warmte verloren gaat en in de zomer het felste zonlicht wordt gefilterd. De huidige evolutie naar een duurzame teelt zal zonder twijfel ook de volgende jaren nog verder gaan. De duurzame toepassingen zorgen niet alleen voor minder verwarmingskosten, maar ook voor een verbeterd teeltklimaat in de serres, wat natuurlijk de volle smaak en de kwaliteit van de komkommers ten goede komt. Dat zie je trouwens bij de aangevoerde primeurkomkommers. Ze zijn volledig op kleur en hebben een mooie glans.”

242 kistjes
Komkommerteler Jasper Haghedooren bood 242 EPS-T kistjes aan met komkommers van de variëteit Proloog. De primeurkomkommers met drie verschillende gewichtsklassen werden verkocht onder het kwaliteitslabel Flandria. Groothandelaar Denaeghel NV uit Brugge plaatste de eerste druk voor de eerste Belgische komkommers van 2021 op de REO Veiling.


Jasper Haghedooren

Iets hogere aanvoer verwacht
“Mede door hun gegarandeerde Belgische oorsprong en de grote flexibiliteit die de REO-producenten aan de dag leggen voor het vullen van door de markt gewenste verpakkingen, vinden de komkommers van de REO Veiling vlot hun weg naar zowel de Belgische retail als enkele belangrijke exportmarkten”, laat Martine Ingels, product manager voor komkommer op de REO Veiling. “De komkommerteelt wordt steeds professioneler in West-Vlaanderen en zit daardoor hier al enkele jaren in de lift.

De REO Veiling verkocht vorig jaar 37,7 miljoen Belgische komkommers tegenover 19,3 miljoen stuks in 2010. Nagenoeg een verdubbeling in 10 jaar! De REO Veiling is daarmee de belangrijkste veiling in ons land als het gaat om de afzet van binnenlandse komkommers uit traditionele teelt op de Belgische en Europese versmarkt. Het aanbod is het hoogst vanaf mei tot en met augustus. Wanneer het weer de volgende weken meevalt, wordt het wellicht opnieuw een mooie oogst. Ook dit jaar verwachten we een iets hogere aanvoer tegenover het jaar voordien.”

Voor meer informatie:
Martine Ingels
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101 
B-8800 Roeselare
Tel. +32(0)51 23 12 73
info@reo.be 
www.reo.be 

Publicatiedatum: