Irrigatiesysteem voor Zambiaanse teler met gesponsord voetbalveld erbij

Sinds eind 2020 realiseert Bosman Van Zaal een compleet irrigatiesysteem voor groenteteler Enviro-Flor in de regio Lusaka in Zambia. Met een terrein van 1.439 hectare, waarvan 400 hectare geïrrigeerd land en 10 hectare overdekt met een foliekas, produceert Enviro-Flor verschillende soorten groenten.

Uitbreiding van de irrigatie van groenten in kas en buitenvelden
De relatie tussen Enviro-Flor en Bosman Van Zaal begon in 2014. Toen heeft Bosman Van Zaal een druppelinstallatie, goten en silo geïnstalleerd, klaar voor toekomstige uitbreidingen op de locatie.

In oktober 2020 is een nieuwe order getekend met daarin; een uitbreiding van de druppelirrigatie met het middendeel van de kas, druppelirrigatie voor het buitenveld van 370.000 m2, twee bemestingsunits, twee verswater opslagsilo's van elk 818 m3 in de watertechnische ruimte, besturingspanelen en een uitbreiding van de iSii Hoogendoorn procescomputer.

Samenwerking tussen Enviro-Flor en Bosman Van Zaal
"Werken met Enviro-Flor is als thuiskomen. Ik ben al drie keer ter plaatse geweest, en als Covid-19 er niet was geweest, was ik er zeker bij geweest tijdens de installatie", zegt Geert Nell, Technical Sales Consultant.

Gelukkig heeft Covid-19 de planning niet in de weg gestaan. "We zijn zo dankbaar voor de samenwerking met Bosman Van Zaal, die ons heeft geholpen om ons werk te stroomlijnen, en een geweldige kweekomgeving te maken waarin onze planten goed gedijen," zo laat Enviro-Flor weten.

Het irrigatiesysteem voor de kas zal naar verwachting in februari klaar zijn, en het buitenveld naar verwachting in april of mei. Enviro-Flor is momenteel bezig met de omschakeling van één buitenveld van aardappelproductie naar de productie van erwten voor export naar Nederland. En de kas wordt klaargemaakt voor zaadteelt en verdere uitbreiding van de irrigatie-installatie.

Nederlandse oprichters
De oprichters van Enviro-Flor, Watze en Angelique Elsinga, beiden oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, begonnen als rozenkwekers elders in Zambia, totdat zij zich vestigden op een oude tabaksplantage in de buurt van de Kenneth Kaunda International Airport. Daar zetten zij hun rozenkwekerij voort, totdat zij in 1995 overschakelden op de groente- en fruitteelt.

Hun zoon, Hidde Elsinga, is onlangs afgestudeerd aan zijn universiteit in Nederland en is hun aangewezen opvolger. Met de merknaam 'It's Fresh' toont Enviro-Flor haar streven naar het produceren van zo vers mogelijke groenten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit streven naar kwaliteit komt ook tot uiting in de relatie met en naar hun medewerkers en familieleden.

Gesponsord voetbalveld
Enviro-Flor voorziet in een permanent inkomen voor ongeveer 200-250 mensen en zorgt voor een goede werk- en leefomgeving. Zij zorgen voor huisvesting, een hamermolen, een winkel, een school, een gemeenschapshuis dat dagopvang, een bibliotheek en kerkdiensten biedt, en amusement en sportactiviteiten.

Bosman Van Zaal leverde graag een irrigatiesysteem voor, en sponsort ook, het voetbalveld op het Enviro-Flor terrein. "William, de aanvoerder van ons voetbalteam, is zo blij dat hij het irrigatiesysteem van Bosman Van Zaal heeft gekregen. Hij en zijn team zorgen nu goed voor hun voetbalveld en hebben het gevoel dat ze dit jaar echt de toernooien kunnen winnen, dankzij het nieuwe irrigatiesysteem waarmee het een geweldig voetbalveld wordt."

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Geert Nell
+31 297 344 344
sales@bosmanvanzaal.com 
  
  
  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven