Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassimulatiesoftware straks ook in Noord-Amerika

Nu de tuinbouwsector wereldwijd te maken heeft met een steeds groter wordende vraag naar voedsel, zijn kastelers op zoek naar oplossingen waarmee ze aan deze veranderende omstandigheden tegemoet kunnen komen. Hier komt Hortinergy om de hoek kijken, een bedrijf dat een geavanceerde online softwareoplossing biedt die het indoor klimaat en energieverbruik van een kas simuleert. Dit jaar wil men met de software ook de markt op in Noord-Amerika.

Vincent Stauffer, directeur van Hortinergy, legt uit dat het bedrijf software biedt die het klimaat en energieverbruik simuleert binnen een kas, voor elke geografische regio en voor een groot aantal kasgewassen."

Hortinergy kan deze omstandigheden simuleren voor verschillende kasmodellen en belichtingssystemen. Het bedrijf heeft deze software ontwikkeld in samenwerking met Agrithermic, een onafhankelijk engineeringbedrijf gespecialiseerd in energie-efficiƫntie en klimaatbeheersing binnen kassen.

Bij gebruik van de software vult de gebruiker eerst een formulier in met alle informatie over de kas, inclusief locatie en de gewenste gewassen. Binnen 20 minuten daarna ontvangt de gebruiker berekende resultaten in een PDF-rapport, een spreadsheet met resultaten per uur voor een jaar en een spreadsheet met wekelijkse en maandelijkse resultaten voor een jaar.

Met deze gegevens kan de gebruiker dan het formulier opnieuw invullen, maar dan met verschillende scenario's; deze kunnen dan eenvoudig met elkaar worden vergeleken in de vergelijkingsinterface van de software. De gebruiker kan zo scenario's vergelijken op technisch en economisch niveau.

Hortinergy heeft in samenwerking met Meteonorm een module op de markt gebracht die verschillende IPCC-scenario's simuleert voor 2030, 2040, 2050 en 2100, waarbij kasontwerpen mogelijk zijn die de tijd en klimaatveranderingen kunnen doorstaan. 

De software van Hortinergy wordt voornamelijk gebruikt door gewasadviseurs, onderzoekscentra, kasconsultants en verschillende leveranciers van apparatuur, die betere aanbevelingen kunnen doen aan telers op het gebied van kasontwerpen. De software wordt gebruikt in Aziƫ, Europa en delen van Afrika. In 2021 wil het bedrijf uitbreiden naar Noord-Amerika, zowel in de VS als in Canada.

Voor meer informatie:
Hortinergy
contact@hortinergy.com
www.hortinergy.com
 
 
Publicatiedatum: