Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Germains 150-jarig

Germain viert dit jaar haar 150-jarig bestaan. Alhoewel het bedrijf, dat we nu kennen als Germains Seed Technology, aanzienlijk is veranderd sinds de oprichting in 1871 door Eugene Germain, streeft men nog steeds naar dezelfde doelen. 

Tegenwoordig is Germains Seed Technology een bedrijf in de internationale zadensector, dat wereldwijd zeer gespecialiseerde zaden en behandelingstechnologieën levert voor suikerbieten, groenten en zaadproducenten van veldgewassen en telers. Het bedrijf is gevestigd op 9 locaties in Europa, het VK en Noord-Amerika, inclusief twee locaties in Nederland: de European Horticulture Production Facility in Aalten en een Research and Development Centre in Enkhuizen. 

Victoria Lawrence, directeur van Germains Seed Technology: "We zijn heel trots dat we deze mijlpaal kunnen vieren met meerdere generaties werknemers, klanten en partners die samen met ons zijn gegroeid. Door de visie van onze oprichter voor ogen te houden, blijven we gericht op het gebruik van vooraanstaande wetenschap en zaadtechnologie om oplossingen te creëren waar mensen wereldwijd van kunnen profiteren. We kijken uit naar nieuwe ontwikkelingen en oplossingen voor de uitdagingen van de komende 150 jaar!"

Geschiedenis
Het bedrijf werd opgericht door Eugene Germain, een Zwitserse immigrant die Germain's Fruit & Produce Company oprichtte in het kleine, slaperige stadje dat Los Angeles in 1871 nog was. Het Zuid-Californische klimaat bleek ideaal te zijn voor de tuinbouw en het bedrijf breidde snel uit. In 1898 verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie die werd vermeld als "de meeste complete zadenwinkel van het Westen".

Het bedrijf breidde in de loop der jaren uit naar een groot assortiment met verschillende gewassen en tuinbouwondernemingen. Begin 20e eeuw verzond Germain's de eerste lading sinaasappelen vanuit Californië naar de oostkust van het land. Later, in 1954, introduceerde het bedrijf de roze "Queen Elizabeth" grandiflora-roos, die werd vernoemd naar de net gekroonde koningin en tot op de dag van vandaag een van de meest populaire producten is. 

Onderzoek 
Begin jaren 50 vormde Germain de Filcoat Processed Seed Division en introduceerden ze de eerste gepelletiseerde zaden op de Amerikaanse markt. Pelleteren maakte het makkelijker om op nauwkeurigere manier kleine, onregelmatig gevormde zaden te planten door middel van geautomatiseerde planters. Daarnaast boden deze zaden een manier om gewasbeschermingsmiddelen toe te voegen tegen ziektes. 

Onderzoekers van Germain's ontwikkelden al snel een op klei gebaseerde pellet voor suikerbieten, die vreemd gevormde zaden hebben en soms moeilijk te planten zijn. Na drie jaar van vergelijkbare proeven met suikerbieten in de jaren 60 werd Germain's Filcoat-pellet geselecteerd als favoriet door de invloedrijke British Sugar Corporation. Dit was een belangrijk moment voor Germain's. In 1965 werd Germain's (VK) Limited opgericht en werd er een faciliteit geopend in King's Lynn, Norfolk. Een paar jaar later, in 1969, openden ze hun eerste faciliteit in Aalten, Nederland om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar hun producten in continentaal Europa.

Zaadtechnologie
De afdeling zaadtechnologie kreeg geleidelijk aan de meeste aandacht van het bedrijf. Deze tak werd uitgebreid naar meerdere locaties in het VK, Europa en Noord-Amerika, terwijl andere afdelingen werden afgestoten of verkocht. Germain's ging door als familiebedrijf tot 1987, toen het werd overgenomen door S&W Berisford, de toenmalige eigenaren van British Sugar. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door Associated British Foods LLC en in 2010 werd de naam veranderd naar Germains Seed Technology. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf conventionele en biologische zaadcoating, priming en pelleting producten voor 45 verschillende gewassen en verder werken ze samen met telers en zaadproducenten om op maat gemaakte oplossingen te creëren voor wereldwijde problemen.

Germains Seed Technology is ook betrokken bij sociale duurzaamheid op wereldwijd en lokaal niveau. Het bedrijf doneert behandelde zaden van hoge kwaliteit aan arme gemeenschappen in ontwikkelingslanden via de non-profit organisatie Seed Programs International. In Nederland ondersteunt Germains ook Sow to Grow, een interactief, educatief wetenschappelijk plantprogramma in Enkhuizen. 

 

Voor meer informatie:
Germains Seed Technology 
info@germains.com 
www.germains.com 

Publicatiedatum: