Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Volledige automatisering zorgt voor verdriedubbeling productieoppervlak en lage arbeidskosten"

Slateler Revolution Farms investeert in teelt op water

Na de aankondiging van de plannen voor uitbreiding met 0,8 hectare in juni vorig jaar, is Revolution Farms bijna klaar voor het zaaien van de eerste zaadjes in het nieuwe systeem. Revolution Farms is een bedrijf van (nu) 1,2 hectare waar ze telen op water in Caledonia, Michigan.

In eerste instantie teelde de teler kropsla op vijvers. In 2020 begon Revolution Farms aan de nieuwe kas, uitgerust met een volautomatisch gotensysteem van Green Automation. De eerste sla zal in het eerste kwartaal van 2021 worden geoogst.

Sommige teeltlijnen zijn opgezet voor babyleaf en andere voor wat grotere babyleaf planten die ook wel 'teen leaves' worden genoemd. Verse kruiden worden misschien later dit jaar ook nog toegevoegd. De teler blijft ook kropsla produceren op teeltvijvers.

COO Daniel Vukcevich legt hieronder meer over de uitbreiding en de manier van telen uit.

"De oogst per m2 is indrukwekkend, en het volledig geautomatiseerde systeem zorgt dat er geen handwerk meer is in de kas. Daardoor blijft de groente schoner en veiliger dan ooit tevoren."

Green Automation is een Fins AgTech bedrijf wat volledig geautomatiseerde NFT systemen maakt voor de productie van kropsla en babyleaf. Met volledige automatisering van zaaien tot oogst, bieden de systemen van Green Automation meer arbeidsefficiƫntie.

Hierdoor kon Revolution Farms haar productieoppervlak verdriedubbelen en tegelijkertijd de arbeidskosten laag houden. Volgens Dan is "de goot het transportmiddel. De sla wordt gezaaid, geteeld, verplaatst, geoogst en gemixt zonder dat iemand het aanraakt."

Het systeem van Green Automation is ontwikkeld voor kassen van tenminste 0,4 hectare en de NFT systemen zijn ontworpen voor hoge productieniveaus en schaalbaarheid. "Bij onze kas hebben we ruimte om groter te worden. Het huidige systeem is ontworpen om een snelle uitbreiding mogelijk te maken door meer teeltlijnen toe te voegen. Die extra lijnen kunnen ook verwerkt worden door het huidige verwerkingsmateriaal," zegt Dan. 

Voor meer informatie:
Revolution Farms
www.revolutionfarms.com




Green Automation
greenautomation.com
Publicatiedatum: