Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Piekprijzen bio-komkommer repareren nog lang niet lage prijzen eerder dit seizoen"

De prijzen van biologische groenten uit Spanje blijven hoog als gevolg van het noodweer en de vorst in de eerste dagen van januari. Toch is er al wat verbetering merkbaar in het prijsniveau. "De groenteprijzen zijn drie weken heel hoog geweest, vooral van komkommer, courgette en aubergine. Dit is al de vierde week met dergelijk prijsniveaus. Het is wel leuk voor de telers natuurlijk, maar nu beginnen de prijzen toch wat af te nemen omdat de aanvoer geleidelijk aan weer op peil komt”, vertelde Fernando Martín, manager van de telersvereniging Bio Procam uit Motril. deze week. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en afzet van biologische groenten en fruit.

Komkommerprijzen lange tijd juist laag
“Laten we niet vergeten dat de komkommerprijzen sinds het begin van het seizoen in september tot eind december uitzonderlijk laag zijn geweest. Meerdere factoren lagen aan de basis van die situatie. Enerzijds is het areaal komkommers toegenomen ten koste van de tomatenteelt, die er nog steeds op achteruit gaat in Almería en Granada. Aan de andere kant waren de temperaturen in oktober en november hoger dan gebruikelijk, waardoor er snel veel product op de markt kwam die door de coronacrisis eerder log was.

De sluiting van de horeca heeft toch ook wel een serieuze impact op de afzet van groenten. Daarom denk ik dat, ook al waren de prijzen in januari uitzonderlijk hoog, het uiteindelijke gemiddelde over het hele seizoen voor komkommers eerder laag zal uitvallen”, legt de manager van Bio Procam uit.

Paprika is een gewas dat minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen en daarom zijn de prijzen het hele seizoen behoorlijk stabiel gebleven. Maar de gemiddelde prijs voor tomaten ligt hoger dan vorig seizoen, zelfs in de periode voorafgaand aan de vorst. "Na twee zeer moeilijke seizoenen zijn de tomatenprijzen dit jaar iets beter, ook al wippen ze opnieuw maar net over de winstgevendheidsgrens", vertelt Fernando Martín.

Voor meer informatie:
Fernando Martín Calllejón (manager)
Bio Procam
Ctra Almería km. 1,6
Motril (Granada) - Spanje
Tel: +34 958600306
direccion@procamsca.com
www.procamsca.com
Publicatiedatum: