Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FarmVisionAI, voormalig Illumitex, failliet

Het LED-bedrijf Illumitex, dat onlangs zijn focus verlegde naar AI-gedreven visualisatie en augmented intelligence voor klimaatgestuurde kassen, is nu uit de handel.

Al begin 2020 kondigde het bedrijf de oprichting van FarmVisionAI aan, waarbij alle LED-activiteiten van het bedrijf werden beƫindigd om de nieuwe focus te versnellen. "Nu de installaties steeds sneller gaan, zien we dat FarmVisionAI waardevoller is voor telers dan LED. Daarom hebben we ons opnieuw georiƫnteerd op onze middelen om de invoering te versnellen," zei Jeff Bisberg, CEO van het bedrijf, in een persbericht van 19 februari 2020.

Concurrentie
Gezien de hevige concurrentie in de belichtingssector in de tuinbouw vond het bedrijf naar verluidt een winstgevender instapmoment door zich te richten op AI-gestuurde teelt.

Toch lijkt het erop dat deze inspanning niet de verwachte vruchten heeft afgeworpen, aangezien het bedrijf op 21 december 2020 een overdracht ten gunste van de schuldeisers heeft aangevraagd onder de Delaware-wet. Dit markeert het begin van het faillissement. De websites van de onderneming zijn niet bereikbaar.