Plant stress management bij Domaine des Mattines

Domaine des Mattines, een bekende Zwitserse tomatenteler, richt zich in 2021 met name op het beheer van plantenstress met behulp van innovatieve technologie. Jeremy Blondin, de zesde generatie van de tuinbouwersfamilie die het bedrijf leidt, is er altijd van overtuigd geweest dat het beheer van plantenstress van essentieel belang is om tomaten van uitstekende kwaliteit en smaak te telen en tegelijk een hoge opbrengst te behouden.

In het verleden heeft de onderneming vertrouwd op goed opgeleide werknemers met kennis en ervaring, die van generatie op generatie werd doorgegeven. Deze kennis en kunde worden nu aangevuld met nieuwe technologie die kwantitatieve metingen van stress kan leveren ter ondersteuning van het deskundig oordeel van de medewerkers in de kas.

Blondin: "We gaan in 2021 verschillende technologieën testen om de stress bij planten te meten. Aan het eind van vorig seizoen hebben we ongeveer zes weken lang een PhytlSigns-systeem gebruikt. Het toonde ons real time stressniveaus voor en na kaswerkzaamheden die we voorheen niet konden meten. Wij zijn ook van plan deze technologie te gebruiken om irrigatie- en droogtestress te beheren, vooral in de zomer. We zijn enthousiast over de extra informatie over de planten, die we in onze ondersteunende systemen kunnen inbrengen."

PhytlSigns is een commercieel diagnosesysteem voor de gezondheid van gewassen, gebaseerd op plantelektrofysiologie. PhytlSigns gebruikt AI om signalen met betrekking tot plantenstress te interpreteren en diagnoses te stellen bij ziekteverwekkers en plagen voordat er zichtbare symptomen zijn.

"Alle planten maken gebruik van interne elektrische, mechanische en chemische signaalnetwerken om groei, voortplanting en verdediging te coördineren. Vivent is het eerste bedrijf ter wereld dat een commercieel diagnostisch systeem voor de gezondheid van planten lanceert dat is gebaseerd op elektrofysiologie van planten," zegt Carrol Plummer, directeur van Vivent. "Het is voor ons van belang om kennis en ervaring uit te wisselen met innovatieve telers zoals Domaine des Mattines. Hun leiderschap op het gebied van technologie en hun betrokkenheid bij de regionale groep van telers van Office Technique Maraîcher stellen ons in staat de technologie aan te passen aan de reële behoeften van de telers."

Voor meer informatie:
Carrol Plummer
Vivent
info@phytlsigns.com
www.phytlsigns.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven