Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefan Bakker, Netafim

"In 2020 meer sproeiers en installaties vervangen dan in 2019"

Drie weken na de jaarwisseling blikt Stefan Bakker (Netafim) terug en vooruit op de issues rond watertechniek. Alert zijn, tijdig checken en aan de bel trekken bij de installateur kan lonen, want schaarste aan menskracht doet zich ook daar steeds meer voelen. Ook vaste klanten zullen soms moeten wachten. Wat gaat het nieuwe jaar brengen?

Voordat Bakker die vraag beantwoordt, blikt hij eerst even terug. In de Nederlandse glastuinbouw was er binnen zijn vakgebied weinig dat opzien baarde. De vervangings- en nieuwbouwmarkt hield zich gedeisd. Het was (gelukkig) een jaar zonder extreme droogte of hitte en de export van tuinbouwproducten bleek ondanks corona redelijk door te lopen. “Sommige marktsegmenten, zoals de food service en evenementen, liggen echter langdurig op hun gat en dat leidt elders tot extra aanbod en prijsdruk”, merkt de zegsman van Netafim op. “Misschien dat telers daarom nog wat afwachtend zijn. Wij konden wel merken dat er meer aandacht was voor de uniformiteit van bovenberegening. Er zijn duidelijk meer sproeiers en installaties vervangen dan in 2019. Dat is soms nodig, want zonder uniforme watergift kun je nooit maximaal produceren. Daar hameren wij al jaren op. Ik hoop dat die aandacht blijvend is. De moeite is klein, het plezier groot.”

Lees hier verder op Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: