Qatar wil jaarrond kasgroenten gaan telen

Het ministerie van Gemeente en Milieu van Qatar (MME) is van plan om binnenkort moderne kascomplexen te laten bouwen om de teelt van groenten jaarrond te kunnen garanderen. Het plan valt onder de voedselzekerheidsstrategie van het ministerie om de zelfvoorziening in de teelt van versproducten te vergroten.

"Het tuinbouwseizoen in ons land is beperkt tot enkele maanden, dus het idee achter het plan is om het hele jaar door groenten te kunnen leveren met de hulp van deze kascomplexen", aldus de directeur van de afdeling Landbouwkundig Onderzoek van MME, Hamad Saket Al Shammari.

Hij zei dat MME de particuliere sector bij dit project wil betrekken door middel van investeringen in de tuinbouwsector om op die manier de voedselzekerheid te kunnen waarborgen.

De kascomplexen zullen telers in staat stellen om het hele jaar door groenten te telen. De kassen maken gebruik van kunstmatige controlesystemen voor belichting, temperatuur, vochtgehalte en kooldioxideconcentraties.

Al Shammari zei dat het tweede nationale strategische plan voor voedselzekerheid zich richt op het op grote schaal telen van populaire groenten, zoals courgettes, tomaten, aubergines en komkommers.

"De voedselzekerheidsstrategie is gebaseerd op vier pijlers: het verhogen van de hoeveelheid lokale versproducten, het verbeteren van de bevoorradingsketen in het land, het verbeteren van de strategische reserves en de internationale handel," zei Al Shammari.

Bron: Thepeninsulaqatar.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven