Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO: "'Onhaalbaar' stikstofdoel in wet verankerd"

De Tweede Kamer heeft in december een wetgeving aangenomen over stikstof met daarin een 'onhaalbaar' stikstofreductiedoel van 50% in 2035. LTO Nederland betreurt dit en stelt dat er 'een onmogelijkheid in de wet is verankerd'. Volgens de brancheorganisatie is een reductie van 26% met de huidige technieken en gelet op de tijd die innovatie kost in 2030 al 'ambitieus'.

Op 23 februari buigt de Eerste Kamer zich over het vraagstuk. Voor die tijd wil LTO met Eerste Kamerleden in conclaaf. Het is de vraag of uitstel van de wet een oplossing voor de knelgevallen* dichterbij brengt, en of een volgende Tweede Kamer en kabinet tot een wet zou komen die de leden betere oplossingen biedt dan de wet die nu in de Eerste Kamer behandeld wordt, zo stelt LTO.

Ook de glastuinbouw speelt de stikstofproblematiek parten. Tuinders worden geremd in hun uitbreidingsmogelijkheden door 'een systeemfout'. Hierdoor ontbreekt het hen momenteel aan vergunningen. Overigens gaat het in de glastuinbouw om relatief kleine stikstofdeposities, maar juist dat maakt dat men buiten de boot is gevallen. De vrees onder leden van Glastuinbouw Nederland is dat de stikstofcrisis nog jaren voort kan duren.