Piet van der Wel treedt toe tot directie Schenkeveld

Tomatenteler Schenkeveld is een groeiend bedrijf in het Westland, Midden-Delfland en in de regio Schiphol. Om stabiel maar zeker door te groeien, heeft de directie besloten om Pieter van der Wel, nu locatiemanager van Schenkeveld Schiphol, toe te laten treden tot de directie van Schenkeveld. Hij is per 1 januari 2021 de Operationeel Directeur geworden van Schenkeveld Schiphol. 

In 2021 gaat Schenkeveld uitbreiden op deze locatie. Hier wordt dit jaar de derde kas (Kas Zuid) van 11 ha gebouwd. Een nieuwe groeistap van de teler, na in 2019 al een fusie tussen Kwekerij de Kabel en Schenkeveld en ook eerdere bouwactiviteit bij Schenkeveld Schiphol.


Piet op de grond waarop Schenkeveld op locatie Schiphol verder gaat groeien

"Toetreden tot de directie van Schenkeveld is voor mij een mooie stap", reageert Piet. "Van kleins af aan ben ik al bekend met de tuinbouw en de teelt van tomaten door het bedrijf van mijn ouders. De veranderingen van processen en de gesprekken aan de keukentafel, ik heb ze allemaal van dichtbij meegemaakt.

Een aantal jaren geleden is de keuze gemaakt om niet door te groeien in het ouderlijk bedrijf. Onder andere de hoge mate van schaalvergroting in de glastuinbouw lag hier ten grondslag aan. Het is geweldig dat ik nu bij Schenkeveld deze rol kan gaan vervullen."

Verjonging
Piet van der Wel maakte de overstap van bQurius naar Schenkeveld om daar direct plaats te nemen in het bouwteam voor de locatie Schiphol. Hij is vanaf de eerste dag met ziel en zaligheid betrokken bij deze locatie, aldus de telers in de aankondiging van het nieuws. Net als het bedrijf is Piet de afgelopen jaren verder doorontwikkeld.

Piet zorgt ook voor verjonging in de directie. Zijn tuinbouwachtergrond en zijn ervaring in het verscherpen van processen om de organisatie te verbeteren via onder andere data-analyse en Power BI maakt hem 'een uitblinker.' Dit doet hij nu voor de locatie Schiphol, maar deze kennis wil Schenkeveld ook inzetten voor de andere locaties.

Traineeship
Piet is een voorbeeld van een doorgroeier binnen Schenkeveld en in de toekomst biedt de teler anderen ook die kans. Talentontwikkeling is voor het bedrijf een belangrijk onderdeel, zo stelt men. "Er zijn altijd mogelijkheden voor ontwikkeling voor zowel vaste medewerkers als uitzendkrachten en zeker niet te vergeten, voor de scholieren die bij Schenkeveld werken."

Zo is er nu een traineeship opgezet voor starters op de arbeidsmarkt die eens goed willen rondkijken bij een organisatie als Schenkeveld en zo kan Schenkeveld goed kijken waar iemand zijn of haar talenten liggen. Het traineeship geeft de mogelijkheid om diverse functies in het bedrijf uit te proberen.

Voor meer informatie:
Schenkeveld
www.schenkeveld.co
info@schenkeveld.co

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven