Jeroen van Vliet, Flexotels

“Woonruimte voor arbeidsmigranten wordt al ver van te voren gereserveerd”

Tholen – Hoewel januari een rustige maand is voor Jeroen van Vliet van Flexotels, ziet hij toch al veel projecten binnenkomen voor 2021. Flexotels levert slaapaccommodaties voor verschillende sectoren waaronder de fruitsector. Dit jaar focust het bedrijf zich ook op het leveren van flexibele woonunits aan aspergetelers en in de zachtfruitsector die voor het komende seizoen weer afhankelijk zijn van de nodige handjes op het veld. Veel van deze units worden op het moment ver van te voren gereserveerd.

Dit jaar zijn deze huisjes ook bij asperge- en zachtfruittelers te vinden 

“Het is vooral de onzekerheid rond het coronavirus waardoor bedrijven ver van te voren dergelijke slaapaccommodaties huren,” vertelt Jeroen. “Daarmee hopen ze straks arbeidsmigranten aan het bedrijf te binden en hun werknemers zo zeker te stellen van een slaapplaats. Naast de projecten die we in maart op de agenda hebben staan als we units gaan neerzetten bij aspergetelers, hebben we ook al projecten voor in augustus als de oogst van appelen en peren weer gaat beginnen.”

Luchtfoto met op de voorgrond de units van Flexotels

In het najaar van 2020 stonden de units van Flexotels ook al bij een zestigtal fruittelers in Nederland. “Drie jaar geleden zijn we daarmee begonnen in de branche. We zagen de vraag naar het aanbieden van woonruimte op eigen terrein bij de telers toen toenemen. Hoewel onze belangrijkste markt de evenementenbranche blijft zagen we dus ook kansen in de AGF. Achteraf is dat een geluk geweest want met het coronavirus staan de festivals een tijdje in de ijskast maar de telers blijven telen. Een voordeel is dat door het coronavirus de vraag naar woonruimte op het eigen terrein meer is toegenomen.”

Matrassen, beddengoed en kussen worden meegeleverd 

Jeroen merkt dat de flexibiliteit van de units in goede smaak valt bij de klanten. “We zijn natuurlijk gewend om snel huisjes te kunnen leveren en op te zetten voor op festivals en dat is dan meestal voor een lang weekend. Bij de fruittelers staan ze wel wat langer. We komen op vraag van de klant de units afleveren, zetten de huisjes in elkaar en leveren er ook het beddengoed, matrassen en kussen bij. Ook het aansluiten op het stroomnetwerk, en eventueel wateraansluiting en –afvoer kunnen wij regelen. Als de oogst weer binnen is en de arbeiders naar huis gaan, komen we de units weer ophalen. Dan worden ze vervolgens nagekeken en schoongemaakt en dan kunnen ze door naar de volgende klant.”

Ander model

Naast de compacte huisjes, uitgerust met twee aparte kamers, ziet Jeroen ook een groeiende vraag naar grotere ruimtes. “Gelukkig kunnen we flexibel op die wens inspelen omdat onze units te koppelen zijn aan elkaar. Zo kan je automatisch grotere ruimtes ontwikkelen. Daarvoor zijn we ook bezig met het uitwerken van bepaalde faciliteiten zoals een apart keukenblok.”

Voor meer informatie:
Jeroen van Vliet
Flexotels
Zessprong 14
5684 NV Best
+31 (0)499-216060
sales@flexotels.com    
www.flexotels.com/nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven