Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De opmars van bio in Duitsland

Biologisch voedsel wordt steeds populairder: elke vierde Duitse burger koopt nu meer biologisch voedsel dan conventionele producten. Dat is 24% van de Duitse bevolking. In 2017 was dit nog 14%. Het aandeel van consumenten die geen biologische voeding koopt, is in deze periode gehalveerd: Slechts één op de tien (11%) koopt helemaal geen biologische producten (2017: 21%).

Dit zijn de bevindingen van een representatief onderzoek dat PwC Duitsland heeft uitgevoerd onder 1.000 Duitse burgers boven de 18 jaar. Vooral als het gaat om groenten en fruit geeft bijna twee derde (64%) van alle Duitse burgers de voorkeur aan biologische kwaliteit.

"Steeds meer mensen letten op hun voeding en maken een bewuste keuze om biologische producten te kopen. De redenen hiervoor zijn niet langer alleen gezondheidsredenen want een grotere milieuvriendelijkheid is een van de belangrijkste argumenten geworden voor het kopen van biologisch voedsel," zegt Christian Wulff, Hoofd Retail en Consumer Goods bij PwC Duitsland.

Klik hier voor alle onderzoeksresultaten.

Publicatiedatum: