Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onvrede over aansprakelijkheidsstelling in FresQ-zaak

Afgelopen najaar konden vrijwel alle oud-FresQ-telers opgelucht adem halen. Een update door de curator in het faillissement van de op 1 januari 2014 ontbonden telersvereniging leerde dat zij buiten schot blijven en niet hoeve te vrezen voor terugbetaling van onterecht verkregen GMO-subsidies.

Eén teler, Kaaij Brothers, wordt daarvoor door de curator verantwoordelijk gesteld en als zodanig in het verslag van afgelopen najaar genoemd. Tot onvrede van de teler, die afgelopen december een toetsingsverzoek tegen de curator heeft ingediend tegen vermelding in het verslag als aansprakelijke partij. 

Het verslag en berichtgeving in de media is 'diffamerend en schadelijk' voor de teler geweest, zo stelt men. De curator heeft tegen het toetsingsverzoek een verweerschrift ingediend. 

Uitspraak in de toetsingszaak is er nog niet, net als er geen grote updates in de afwikkeling van het faillissement zijn, zo blijkt uit het verslag van afgelopen december.