Onverwachte meerproductie in paprikaproef met verrood

Door toenemende marktvraag komt een jaarrond rendabele teelt van paprika steeds dichterbij. In het project 'Jaarrond paprika met LED' is gekeken naar een toekomstbestendige teeltstrategie met focus op LED-belichting.

De gemiddelde winterproductie lag tussen de 0,7 en 0,8 kg/m2/week, met als onverwacht resultaat in de proef een structureel hogere productie onder verrood licht, zo deelt Lisanne Schuddebeurs van Delphy op Kas als Energiebron. 

Specifiek de behandeling hybride belichting met verrood viel op. Deze lichtbehandeling realiseerde structureel gedurende de teelt een hogere productie met uiteindelijk gemiddeld 2,5 kg/m2 meer productie tot week 15 en 5 kg/m2 aan het einde van de teelt ten opzichte van de overige drie lichtbehandelingen. De oorzaak voor deze hogere productie is in de proef niet volledig te achterhalen geweest. Metingen aan droge stof percentage lieten geen verschillen zien. Wel lijkt de oorzaak te relateren aan het aandeel verrood in het lichtspectrum, die in de behandeling ‘Hybride met verrood’ het hoogst was. 

Lees hier meer op Kas als Energiebron over de proefopzet en de resultaten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven