Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen blijven stabiel

In februari piekafzet verwacht van aardbeien uit Chinese regio Dandong

Dandong is één van de grootste aardbeienteeltgebieden in China met een jaarlijkse productie van meer dan 200.000 ton. De bodem in deze regio maakt Gadong uiterst geschikt voor de teelt van aardbeien. In Dandong mondt de rivier uit in zee en bestaat meer dan 70% van het land uit bossen. Daarnaast is er een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur en dat is bevorderlijk voor het suikergehalte van het fruit.

De eerste aardbeien uit Dandong verschenen in december al op de Chinese markt maar het seizoen duurt nog tot mei. De marktvooruitzichten zijn momenteel goed. 

De vraag naar Dandong-aardbeien neemt altijd toe in de aanloop naar het Chinese Nieuwjaar (12 februari 2021). Na nieuwjaar dalen de prijzen. Aan het eind van week 2 lagen de prijzen rond de €6,40 en €9,00 per kilo. De prijzen zijn echter afhankelijk van het ras en de productkwaliteit.

Het prijsniveau was min of meer vergelijkbaar met vorig jaar. Ondanks het feit dat de omstandigheden op de Chinese fruitmarkt niet geweldig zijn, lijkt dit weinig effect te hebben op aardbeien uit Dandong. 

"In tegenstelling tot andere fruitsoorten is het uitnodigen van consumenten om zelf hun aardbeien te plukken één van de voornaamste afzetkanalen. Vanwege de uitbraak van Covid-19 is dit nagenoeg onmogelijk geworden. Dit is de reden van de matige afzet in de periode in de aanloop naar het Chinese Nieuwjaar in 2020 (25 januari), zo legt Wang Bin uit, een aardbeienteler uit Dandong. 

Volgens Wang is de Covid-19-uitbraak in China nu onder controle. "Wanneer er niets onverwachts gebeurt dan rekenen we op een totaal ander afzetseizoen dan vorig jaar. We verwachten een piekafzet in februari." 

Voor meer informatie: 
Wang Bin
Aardbeienteler in Dandong 
Tel.: +86 188 4087 9701 

Publicatiedatum: