Techno Farm Keihanna draait bíjna op 100%

Techno Farm Keihanna, een grote, geautomatiseerde vertical farm, draait nagenoeg 100%. Momenteel is het exploitatieniveau van de installatie die door Spread wordt gerund 99%. Dit percentage is gebaseerd op het aantal geoogste kroppen, vergeleken met de maximale capaciteit van de farm.

Stabiele productie op een grote geautomatiseerde vertical farm met een productiecapaciteit van 30.000 kroppen sla per dag en werkend op volle kracht is een prestatie die nog op geen enkele andere plaats ter wereld is bereikt, zo stelt Spread. 

De uitdaging van vertical farming op grote schaal
Stabiele productie op grote schaal wordt gezien als een van de grootste uitdagingen in vertical farming. Spread's Kameoka Plant claimt dat ze winst en een exploitatieniveau van 97% zullen bereiken in 6 jaar. Techno Farm Keihanna begon in november 2018. Het heeft nu een stabiel exploitatieniveau van 99% bereikt en heeft een maandelijks gemiddeld productgewicht van meer dan 3 ton bereikt sinds oktober 2020. 

Stabiele productie en duurzaam voor het milieu 
Spreads technologie wordt gebruikt in de Techno Farm Keihanna. Spread heeft ook de meeste van de arbeidsintensieve processen succesvol geautomatiseerd, om het hele proces in de farm efficiënter te maken en kosten te besparen. Daarnaast maken ze gebruik van precieze klimaatbeheersingstechnologie voor grote ruimtes. De technologie zorgt voor weinig verschil in temperatuur en luchtvochtigheid, zelfs op grote schaal. Analyse van de huidige teeltomstandigheden zorgt voor stabiele productie en constante hoge kwaliteit. 

Verder heeft de farm een Techno Farm Cloud geïmplementeerd. Dat betekent een verenigd, IoT gebaseerd management systeem voor al het werk in de farm. De visualisatie van teeltdata heeft gezorgd voor verbeteringen in efficiëntie. Door analyse van de teeltdata en data van na het oogsten, maximaliseert Spread teeltefficiëntie en bereiken ze echte slimme landbouw. 


De Techno Farm Keihanna.

Op zowel water als elektriciteit voor LED-belichting wordt bespaard. Techno Farm Keihanna hergebruikt meer dan 90% van het water dat wordt gebruikt voor het telen, wat zorgt voor het sparen van 16.000 liter per dag. (Dat staat gelijk aan meer dan 10 miljoen waterflesjes van een halve liter die elk jaar bespaard worden.) Spreads LED-lampen zorgen voor een reductie van 30% in energiegebruik, vergeleken met normale LED-lampen. Deze worden zowel bij de Kameoka Plant als bij de Techno Farm Keihanna gebruikt. 

Verkoopprestatie
Volgens het team van Spread is de vraag voor 'verticaal geteelde groenten', onder consumenten en de voedselindustrie aan het stijgen. Spread heeft transportvolumes gestaag kunnen verhogen sinds de start van Techno Farm Keihanna. Samen met het gebruik van een logistiek systeem op het bedrijf, heeft dit Spread geholpen om haar bekendheid bij grote Japanse retailers te vergroten. Op dit moment levert Spread aan 3.600 winkels in Japan. 

Verdere ontwikkelingen
Met gebruik van de bewezen technologie van de Techno Farm TM, streeft Spread naar verdere zakelijke mogelijkheden door technologische innovatie en samenwerking met aandeelhouders, zowel in Japan als in het buitenland. Spread wil oplossingen bieden voor de wereldwijde problemen van klimaatverandering en voedselzekerheid, en om SDG's te leveren door de creatie van een echt duurzame samenleving. 

Voor meer informatie: 
Spread Co. Inc. 
www.spread.co.jp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven