Stap 1: showcase farms voor Urban Health Farms

Urban Health Farms (UHF) begint dit jaar met de lancering van drie nieuwe showcase bedrijven in Italië, Frankrijk en Spanje, samen met professionele investeerders en andere partijen. Dat vertelt Bernard Sleijster, partner en directeur van het in vertical farming actieve bedrijf, dat een samenwerking is tussen Urban Farms Capital en Urban Crop Solutions.

"De eerste fase van het werk zijn onze showcasebedrijven, die zullen worden gefinancierd door de uitgifte van converteerbare obligaties en die zullen het mogelijk maken snel te beginnen in alle drie de landen. In de tweede fase zullen we onze volledig automatische indoor vertical farms op industriële schaal lanceren met gebruik van een beleggingsfonds als financiële structuur." 

Rond de zomer van 2021 zal UHF een financieringssamenwerking van €100 miljoen lanceren met een Luxemburgse fondsmanager. Bernard zegt dat ze €10 miljoen per farm nodig hebben om alle kapitale uitgaven te betalen en dat ze snel aan het werk zullen zijn op tien verschillende locaties. 


Design voor de presentatiefarm

Het bedrijf uit België is een partnerschap tussen Urban Farms Capital en Urban Crop Solutions. Waar Urban Crop Solutions de technologie inbrengt, managet en runt Urban Health Farms de bedrijven. "In het bedrijf zien we onszelf als technologie-agnost. Dit is een jonge, snelgroeiende sector en daarom verandert de technologie constant. In plaats van daarop te focussen, gaan we liever partnerschappen aan met bedrijven die al experts zijn op dit gebied, wat de weg voor ons vrijmaakt om te doen wat we het liefste doen, de productie, marketing en distributie van gezond, natuurlijk voedsel."

Niet één maat voor iedereen
"Ik geloof niet in het principe van één maat voor iedereen," zegt Bernard. "Elk land en elke regio heeft verschillende karakteristieken wat voedsel, cultuur en klanteisen betreft. We passen onze farms aan aan de lokale vraag van de markt en de voorkeuren, door het samenbrengen van verschillende technologieën en deze aan te passen aan elk bedrijf. 

Daarom denk ik ook niet dat er één technologie is die beter is dan alle andere. Als wij een farm ontwerpen, kijken we ernaar vanuit het perspectief van het gewas. We willen problemen in de voedselketen oplossen en dat begint op het kruispunt van landbouw en technologie."

Een duurzame focus
Door het combineren van de nieuwste techniek en biologie zijn de showcase farms schaalbaar, aanpasbaar en efficiënt. Bestaande uit tien met elkaar verbonden zeecontainers die zorgen voor acht teeltzones, zal Urban Health Farms snel aan het werk zijn en daardoor gauw verder kunnen met de tweede fase. 

Urban Health Farms heeft als doel zo duurzaam mogelijk te zijn en is het proces ingegaan om een gecertificeerde B Corp te worden. Bernard zegt dat bij het incorporeren van zoveel duurzaamheid als UHF heeft gedaan, dit gereflecteerd moet worden door een interactie tussen klant en medewerker. "Consumenten willen tegenwoordig bedrijven steunen die lokale oplossingen bieden voor globale problemen, en onze producten kunnen hen dat bieden." 

Voor meer informatie:
Urban Health Farms
Bernard Sleijster, partner en directeur 
bernard@urbanhealthfarms.com
www.urbanhealthfarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven