Syngenta neemt productpotfolio SURfaPLUS over

Syngenta is per 15 januari 2021 de nieuwe toelatingshouder van het SURfaPLUS productportfolio. Als gevolg van deze overname gaat Syngenta de hulpstoffen ASSIST M36, ATPLUS™ UCL1007 en ELASTO G5 verkopen.

De producten zijn een aanvulling op het Syngenta productportfolio in gewasbescherming en is in lijn met Syngenta’s strategie om telers aanvullende keuzes van producten en technologieën te bieden, om effectief en duurzaam gewassen te kunnen telen.

Vanaf 2004 heeft SURfaPLUS distributeurs en telers laten zien dat toevoeging van een hulpstof de werkzaamheid van een gewasbeschermingsmiddel aanzienlijk kan verbeteren. Afhankelijk van de toepassing kan dat leiden tot een lagere frequentie van de behandelingen en/of een lagere dosering. Zo werden vele telers en specialisten overtuigd door onder andere de effectieve bestrijding van mineervlieg met Mainspring en een sterke verbetering van de groeiregulatie met daminozide. De door SURfaPLUS geïntroduceerde hulpstoffen ATPLUS UCL 1007, Elasto G5 en sinds 2018 ASSIST M36 als opvolger van de Hasten zijn voor velen bekende namen geworden.

SURfaPLUS blijft voortbestaan en zal zich nog meer gaan richten op onderzoek naar en ontwikkeling van hulpstoffen. 

Voor vragen over de SurfaPLUS producten kan men vanaf heden terecht bij Syngenta. De website www.surfaplus.com zal voorlopig nog in de lucht blijven.

bron: Syngenta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven