Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe inline kunstmestinjectie- en irrigatie-unit op de markt

GHBD Holland B.V., producent en leverancier van waterbehandelingsapparatuur voor de tuinbouw en agro-industrie, introduceert een nieuwe Inline kunstmestinjectie- en irrigatie-unit. Jan Wijgerse van GHBD Holland heeft jarenlange ervaring in het exporteren van deze apparatuur wereldwijd en kent de omstandigheden waaronder geteeld wordt.

“Injectiesystemen voor meststoffen zijn de standaard in diverse markten”, aldus Jan. GHBD Holland speelt hierop in. Daarnaast worden de inline meststofinjectie-units ingezet bij het geven van kleine hoeveelheden water en bij het regelmatig wisselen van recepten en concentraties. “Best lastig met een mengbakunit, vandaar een injectie-unit. Ook voor het vullen van een dag voorraad tank is deze unit trouwens uitermate geschikt.”


In-line kunstmestinjectie- en irrigatie-unit

Vortex mengkamer
De inline injectie unit werkt met een RVS mengkamer waar de meststoffen en eventueel zuur of loog door middel van venturies worden geïnjecteerd. Volgens het vortex principe wordt in de mengkamer turbulentie gecreëerd waarin de meststoffen worden gedoseerd. Meststoffen en zuur/loog verblijven een bepaalde tijd in de mengkamer en mengen zo optimaal, waardoor de juiste en stabiele EC- en pH-waarde van het gietwater wordt gegarandeerd.


Vortex mengkamer

Injectiemodule
Uniek is volgens Jan de alles-in-één injectiemodule, ontwikkeld in nauwe samenwerking met een Nederlandse leverancier van afsluiters. Venturi, doseerventiel, fijnregeling en terugslagklep zijn geïntegreerd in één module. Montage en onderhoud is hierdoor volgens Jan zeer eenvoudig door een minimum aan onderdelen. De injectiemodule is instelbaar van 0 tot 600 liter/uur.

Design
Irrigatie-units zien er eigenlijk allemaal hetzelfde uit, een gelast frame of een frame opgebouwd uit aluminium standaard componenten. GHBD Holland heeft samen met een constructeur en ontwerper deze manier van bouwen tegen het licht gehouden. “We kwamen al snel tot de conclusie dat dit met gebruikmaking van nieuwe technieken zoals lasersnijden en computergestuurd zetten anders kan. Resultaat is een geheel RVS uitgevoerde unit met geïntegreerde injectiemodules en schakelkast. De unit heeft hierdoor een korte assemblage- en installatietijd. Het geheel heeft een industriële uitstraling.”

Capaciteit
De inline versie heeft afhankelijk van de druk een capaciteit van 4 tot 30 m3/uur. De unit is geschikt voor AB zuur/loog dosering met twee kunstmestrecepten (AB1 en AB2) en is hierdoor geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven. Binnenkort is een bypass uitvoering beschikbaar waardoor de capaciteit kan worden verhoogd tot boven de 100m3/uur.


All-in-one-doseermodule

Standalone uitvoering
De GHBD Holland Inline kunstmest doseer- en irrigatie-unit wordt standaard als standalone unit uitgevoerd. De controle wordt gerealiseerd door een computer ontwikkeld door Sercom Regeltechniek B.V. uit Lisse. Sercom is een bekende leverancier van computers voor de tuinbouw, bollenteelt en bewaartechniek en heeft voor GHBD Holland exclusief een systeem samengesteld specifiek voor deze unit.

“Maar uiteraard is het mogelijk de unit voor te bereiden op andere computersystemen”, geeft Jan mee. “De componenten van deze leveranciers worden ingebouwd, waardoor de unit bestuurd en gecontroleerd kan worden door een reeds aanwezige procescomputer.”

Installatie en service
GHBD Holland doet wereldwijd zaken met installateurs. Deze partners installeren de systemen, zorgen voor training van de gebruiker en verlenen service en nazorg. “We hebben nog niet in alle tuinbouwgebieden partners, dus als iemand geïnteresseerd is, laat het ons weten.”

Hij spreekt trotst van ‘een mooi product voor een goede prijs’. “Jarenlange ervaring en gebruikmaking van bewezen technologie garanderen een perfect werkende unit. De systemen zijn eenvoudig te installeren en in bedrijf te nemen. Dat ben ik wel anders gewend”, glimlacht Jan. “Onze systemen kunnen we via internet monitoren om zo onze eindgebruikers en partners te ondersteunen.”

Unieke technieken ook los te koop
Dit inline system is er één uit een reeks, zoals gezegd volgt binnenkort een bypass uitvoering en een mengbaksysteem. “Het mooie is dat alle units worden gebouwd uit modules, waardoor de productie eenvoudig is. De aanvoerpomp en filtermodule zijn hier mooie voorbeelden van. “Voorlopig nog uitdagingen genoeg”, besluit Jan alvorens hij nog een ding mee wil geven. “De technieken welke we gebruiken zijn best uniek. We verkopen de mengkamers en doseermodules ook los aan installateurs die deze componenten graag gebruiken in hun eigen systemen. Voor ons geen probleem, de hele tuinbouw is immers gebaat bij de beste technieken.”

Voor meer informatie:
GHBD Holland
www.ghbdholland.com
info@ghbdholland.com

Jan Wijgerse
0174-388120
06-51525562

 

Publicatiedatum: