Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Botany en Aris richten joint venture PhenoVerius op voor insecttellingen op planten

Botany uit Horst-Meterik en Aris uit Eindhoven hebben een nieuwe joint venture opgericht: PhenoVerius. PhenoVerius gaat zich richten op de verkoop, service en doorontwikkeling van waarnemingssystemen voor plantgerelateerde plagen en ziekten. De directie van PhenoVerius wordt gevormd door Peter Korsten en Rien den Boer.

 
Sinds 2 jaar werken Aris en Botany samen op het gebied van geautomatiseerde insectdetectie met behulp van kunstmatige intelligentie. Aris is ruim 25 jaar actief op het gebied van vision technologie voor plant fenotyperingsdoeleinden. Sinds enkele jaren gebruikt Aris “Deep Learning” in haar producten. Botany is ruim 15 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor de professionele glastuinbouw, vollegrondstuinbouw en indoor farming. De joint venture PhenoVerius combineert de expertise van Botany en Aris op het gebied van vision, kunstmatige intelligentie en fenotypering. De keuze om op dit moment krachten te bundelen en te kiezen voor een bredere marktbenadering past bij de strategische koers van beide organisaties.

Cirillo
Cirillo is het eerste geautomatiseerde systeem van PhenoVerius. Cirillo maakt het voor ontwikkelaars van gewasbeschermingsmiddelen en voor resistentieveredelaars mogelijk om specifieke groeistadia van insecten geautomatiseerd te tellen. Het Cirillo systeem bestaat uit een cameraopstelling waarmee digitale beelden gemaakt worden van plantdelen met een aantasting van insecten. De, op deze beelden, aanwezige insectenpopulatie wordt middels een neuraal netwerk geclassificeerd in ontwikkelingsstadium van de individuele insecten. Cirillo is het eerste systeem dat insecten geautomatiseerd kan classificeren naar eistadium, larvestadium en popstadium. Het systeem maakt het daarmee mogelijk om op een grootschalige en uniforme wijze tellingen te verrichten ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe (biologische) gewasbeschermingsmiddelen en resistente rassen.

De oprichting is per 24 december 2020 officieel vastgelegd.

Publicatiedatum: