Hoewel Polen relatief nieuw is in de commerciële teelt van frambozen, is het in rap tempo uitgegroeid tot de grootste frambozenproducent van de Europese Unie. Van 2006 tot 2016 is de Poolse frambozenteelt verdubbeld en is het frambozenareaal gestegen tot 29.300 ha. In 2020 bedroeg de Poolse productie116.000 ton, een stijging van 53% ten opzichte van 2019. 80% van de Poolse frambozen wordt verwerkt tot sap en jam. Polen is ook een belangrijke exporteur van diepgevroren frambozen geworden, vooral naar de andere EU-markten.
De meeste Poolse teeltbedrijven worden niet geïrrigeerd en zijn afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Ondanks een droog voorjaar en vorst bracht het afgelopen voorjaar een overvloedige oogst. Ook de regenval in mei en juni droegen bij aan een goede productie in alle najaarsrassen. In Polen zijn de in de herfst geoogste frambozen goed voor 60% van de totale opbrengst. De Poolse herfstvariëteiten kunnen tot oktober vrucht dragen.
Poolse frambozen worden met de hand geoogst en de laatste jaren hebben de telers te maken gehad met een seizoensgebonden tekort aan arbeidskrachten. In 2020 hebben de beperkingen van Covid-19 veel Oekraïense arbeiders verhinderd om Polen binnen te komen, wat de arbeidskosten voor de lokale producenten heeft doen stijgen.
Bron: USDA