2021 traag van start voor Siciliaanse tomatenteler

“Het jaar 2020 was voor ons geen spannend jaar, afgezien van de lockdown in het begin van het jaar", stelt Giuseppe Licitra, directeur van het Siciliaanse Marina Iblea. De tomatenteler ziet 2021 traag van start gaan. 

"We kunnen stellen dat de feestdagen niet hebben gezorgd voor de door ons zo gehoopte impuls. We hebben te maken met de dynamiek van de markt, ook de negatieve dynamiek."

Toch ziet de teler 2021 met vertrouwen tegemoet. “Betrouwbaarheid is onze basis en we hebben ons als doel gesteld om onze producten te laten voldoen aan onze evaluatieparameters. Kwaliteit is geen abstract begrip of iets dat voor iedereen gelijk is. Bij ons is kwaliteit een eis die begint bij de teeltprogrammering van rassen met bewezen eigenschappen. Deze rassen maken doorlopend deel uit van ons assortiment. Onze gewassen worden geteeld in de vollegrond van de provincie Ragusa en we maken gebruik van geïntegreerde teelt en ecologische duurzaamheid”, zegt Licitra.

Marina Iblea is opgericht in de jaren '90.

“De service die wij leveren is net als de aanvoer van onze gewassen, constant en van hoge kwaliteit en gekoppeld aan de cycli op Sicilië. Onze gewassen zijn altijd homogeen dankzij gemechaniseerde verwerking en selectie.”

“We hebben verpakkingsoplossingen naar gelang de behoeften van de klant. Daarnaast maken we gebruik van agronomische technieken met een lage milieu-impact en beperken we het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.”

Het bedrijf beslaat een oppervlakte van 100 hectare, volledig gewijd aan de teelt van verschillende soorten tomaten in kassen. Het assortiment wordt aangevuld met aubergines, komkommers en gele en rode paprika’s.

Voor meer informatie:
Giuseppe Licitra
Marina Iblea Soc. Cons. Agr. a r.l. 
C/Da Gaddimeli, S. P. 36 Km 3,8 sn,
97010 Marina Di Ragusa (Rg) - Italië
+39 3358121639
giorgiolicitra.92@libero.it
www.marinaiblea.it 

 

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven