Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taks Handling Systems neemt Buitendijk Slaman over

Taks Handling Systems heeft alle aandelen overgenomen van Buitendijk Slaman. Arie Meeuwissen van Taks wordt algemeen directeur van Buitendijk Slaman, dat wel als eigen merk zal blijven opereren. Edwin Sol van Buitendijk blijft als Manager Sales en R&D volledig betrokken bij het bedrijf.

De overname is een tweede belangrijke stap in de groeistrategie van Taks, die eind vorig jaar is ingezet, nadat participatiemaatschappij Victus Participations een deel van de aandelen van Taks Handling Systems en Berkvens Greenhouse Mobility kocht. Die laatste partij werd ook door Taks overgenomen. 

Taks Handling Systems ontwikkelt, bouwt en installeert wereldwijd complete oogstverwerkingsoplossingen in verpakkingshallen voor glasgroenten en fruit.

Buitendijk Slaman staat bekend als een belangrijke producent op het gebied van glastuinbouwlogistiek. Het bedrijf heeft een compleet productpakket voor de verzorging en oogst van glasgroente. Het bedrijf heeft een sterke positie in de paprikamarkt met complete oogstverwerkingsoplossingen. Door de samenwerking kunnen de bedrijven hun positie in de glastuinbouw verder versterken.

Realisatie internationale groei
“Wij willen blijven groeien, zowel organisch als door strategische overnames”, aldus Arie Meeuwissen in het persbericht van 24 november 2020 over de Berkvens overname. En hij laat er geen gras over groeien. Door deze overname wordt verdere internationale groei en versterking van de totale groep mogelijk gemaakt.

Buitendijk Slaman biedt een compleet assortiment voor alles wat in de kas nodig is. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen innovatieve oogst-, gewasverzorging- en transportsystemen voor tomaten en paprikatelers met hightech glastuinbouwkassen.

Het team bestaat uit 25 medewerkers. Het productassortiment bevat onder andere buisrailwagens, spuitrobots en buffersystemen die over de hele wereld worden geleverd.

Deze sterke positie van Buitendijk Slaman in de paprikamarkt maakt de overname voor Taks extra interessant. Hiermee wordt het portfolio van Taks Handling Systems verder uitgebreid. Arie: “Wij zijn sterk op het gebied van (tros-) tomaten, komkommers en zachtfruit. Voor paprika’s hebben we een innovatieve bufferoplossing. Maar paprika’s vragen om compleet geïntegreerde automatiseringsoplossingen. En laat Buitendijk Slaman daar nu precies de expert in zijn.”

Het doel is een compleet aanbod van machines aan te kunnen bieden voor de inrichting van verpakkingshallen en intern transport.

Contact gehouden
Edwin Sol: “We zagen jaren geleden al dat ons productassortiment en onze kwaliteit perfect op elkaar aansluiten, maar het was voor beide bedrijven nog te vroeg om verder te praten. We hielden contact. Dit jaar is de tijd rijp om stappen met elkaar te maken. Want de markt internationaliseert en de projecten worden groter. Om deze groei in de markt te kunnen volgen, is samenwerking een logische stap. Ik zie ernaar uit om samen met Arie de bedrijven verder te laten groeien. Na de overname ga ik me focussen op sales en R&D om onze klanten én de klanten van Taks te voorzien van complete oogstsystemen zowel nationaal als internationaal.” 

De komende periode nemen beide partijen de tijd om elkaar beter te leren kennen, de productie en efficiëntie te verbeteren en zaken op elkaar af te stemmen. "Van daaruit gaan we werken aan het gezamenlijke groeiperspectief met als overkoepelend doel totaalaanbieder te zijn voor complete projecten in de glastuinbouw en zachtfruit", besluit Arie.

Voor meer informatie:
Taks Handling Systems BV
www.taks.nl 
info@taks.nl 


Buitendijk Slaman                         
www.buitendijk-slaman.nl
info@buitendijk-slaman.nl

Publicatiedatum: