Van Adrichem Kwekerijen teelt voortaan tomaten en komkommers op twee locaties

Tholen - Op 29 december 2020 zijn op 6 hectare komkommers geplant door Van Adrichem Kwekerijen. De telers hadden in deze belichte kas eerder tomaten staan.

Tomaten stonden er ook op locatie in De Lier. Die locatie is verkocht aan buurman GreenValley. Teler Loek van Adrichem licht beide nieuwtjes toe.

"De keuze voor komkommers in de kas in Steenbergen is een noodgedwongen stap vanwege problemen met het Tomato brown rugose fruit virus, waarmee wij als sector te maken hebben. Hoewel het telen van komkommers een mooie nieuwe uitdaging is, hadden we het liever anders gezien."Komkommer blijft
Momenteel is de aanplant van komkommers vervroegd. Zodra de eerste oogst daar is, moet de interne logistiek en sorteerlijn gereed zijn. Hieraan wordt momenteel hard gewerkt.

Komend seizoen is het plan om 's winters tomaten te telen en 's zomers komkommers. "Dan starten we rond week 40 met tomaten en gaan in rond week 20 komkommers de kas in."

De Lier
In De Lier zijn de vier broers Van Adrichem sinds eind vorig jaar niet meer in de kas te vinden. De reden? "Twee broers gaan uittreden, dus hebben we besloten op twee locaties verder te gaan. De kas in De Lier was ook al ouder en zou vernieuwd moeten worden. Wij hebben de keuze gemaakt dan liever in de toekomst op onze locatie Sublimato in Westdorpe nieuw te bouwen. Die mogelijkheden hebben wij daar met nog lege grond."

Op in totaal 34 hectare is Van Adrichem Kwekerijen na beide bovenstaande ontwikkelingen 2021 begonnen. De telers, met wortels in het Westland waar vanaf de jaren '80 de focus uitsluitend op tomaat lag, hopen er een mooi seizoen van te maken. Momenteel worden er al cocktailtrostomaten van het ras Brioso geoogst in Westdorpe en daar sluiten later dit seizoen komkommers en onbelicht Merlice trostomaten bij aan. 

Voor meer informatie:
Van Adrichem Kwekerijen
www.vanadrichemkwekerijen.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven