Nieuwe Grab-N-Go zak voor chilipepers populair op nichemarkten in VS

Importeur Delina Fresh heeft in 2020 naar eigen zeggen 'een interessante groei' doorgemaakt op Latijns-Amerikaanse en Oriëntaalse markten in de Verenigde Staten. Het bedrijf importeert een breed scala aan producten uit Ecuador, Costa Rica, Honduras, Brazilië en de Dominicaanse Republiek. De importeur heeft jaarronde programma's voor al haar producten. 


Het team van Delina Fresh 
 
Uitbreiding programma's en groeiende vraag
“Voor de Latijns-Amerikaanse markt in de VS zagen we een forse groei voor onze yucca, eddo en taro Lila en Blanca," legt Deborah Dijkhuizen uit, directeur van Delina Fresh. Ze voegt er aan toe dat op de Oriëntaalse markten de Chinese aubergine, kalebas, Amerikaanse en Indiase okra, gember en kurkuma tot de populairste producten behoren.

Het voorbije jaar heeft Delina Fresh gewerkt aan de uitbreiding van de productie in Latijns-Amerika en de respons op deze grotere beschikbaarheid van product op markten in de VS was zeer positief. "Onze producten uit Costa Rica en Honduras maakten het afgelopen jaar een groei van 40% door," vervolgt Dijkhuizen.

De groei van de markt is een reactie op de uitbreiding van onze programma's," legt ze uit. "De vraag naar deze producten is gegroeid dankzij de programma's met onze telers maar ook omdat we in staat waren om jaarrond producten van topkwaliteit te leveren tegen concurrerende prijzen."

Nieuwe Grab-N-Go zakken
Naast de uitbreiding van de importprogramma's heeft Delina Fresh voor een aantal producten ook nieuwe verpakkingen geïntroduceerd. "We hebben recent een Grab-N-Go-verpakking voor een aantal van onze producten geïntroduceerd. Dit is een nieuw verpakkingsalternatief voor ons bedrijf en we proberen het beschikbaar te maken voor nog meer van onze producten om beter in te kunnen spelen op de vraag van onze klanten," legt Dijkhuizen uit. "Momenteel verpakken we onze chilipepers in Grab-N-Go-zakken. Deze is nieuw op de markt en groeit steeds verder."

Voorverpakt is veilig
Dijkhuizen vertelt dat de nieuwe Grab-N-Go-verpakking werd gelanceerd met het oog op de consumentenveiligheid. "Dit was één van onze voornaamste redenen om deze verpakking op de markt te brengen. De producten worden na met de hand te zijn gesorteerd voorverpakt geleverd. De verpakking biedt de leverancier, retailer en uiteindelijk ook de consument bescherming," vervolgt ze. 

Delina Fresh is daarnaast een biologisch gecertificeerde AGF-verpakker en -verwerker en beschikt over magazijnen in zowel Florida als Texas. "Om deze reden zijn de transittijden voor onze producten korter. Bij Delina Fresh zijn we er trots op dat we onze klanten producten van topkwaliteit en een goede service kunnen bieden," zegt Dijkhuizen tot slot. 
 

 
Voor meer informatie:
Deborah Dijkhuizen
Delina Fresh
Tel: +1 (954) 306-4487
Email: ddijkhuizen@delinainc.com  
www.delinainc.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven