Paarse paprika's nieuwe blikvanger in VS

Je hebt ze in geel, rood, groen, oranje en ook andere kleuren zijn weleens de revue gepasseerd, waaronder bruin en gestreept. Maar paarse paprika's, die zie je niet vaak. Maar dat gaat veranderen. In de Verenigde Staten brengt Ark Foods een paarse paprika op de markt. 

De vrucht heeft de bekende knapperigheid en zoete smaak van traditionele paprika's, maar een opvallende, glazende, paarse buitenkant. 

Spanning
Met geen enkele andere grote Amerikaanse teler die de paarse variant verkoopt op grotere schaal, is Ark Foods in de positie om een ras te introduceren aan klanten dat normaal alleen te vinden is op boerenmarkten of in moestuintjes. 

"Wij willen ongebruikelijke groentes naar Amerika's supermarkten brengen," zegt Lou Terruli, Farm Development directeur bij het bedrijf. "De paarse paprika is een goede instap voor mensen die de smaak van paprika's kennen, maar op zoek zijn naar meer verschil en spanning op hun bord."

Ark Foods brengt haar producten, waaronder ook shishito pepers en honingpompoenen, op de markt bij een aantal winkels in Amerika, waaronder Whole Foods Market, Costco en Walmart.

Voor meer informatie:
Ark Foods
www.arkfoods.com
info@arkfoods.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven