Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste oogst Verkade Zanddijk op de markt via Haluco

"Veel likes op foto's van mooi gewas"

Tholen - Maandag is tomatenkweker Verkade Zanddijk in 's-Gravenzande in productie gegaan met Merlice van onder hybride belichting. De eerste oogst is via Haluco inmiddels op de markt, die er vanwege stagnerende Spaanse aanvoer en geplande retailacties goed uit ziet.

Net als het gewas in de kas bij Verkade Zanddijk. Dat staat er goed op, zo deelt tomatenkweker Fred Schape. "Ik ben tevreden. De producties zijn al goed op peil en op de foto's vanuit de kas krijgen we veel likes."


De eerste rijpe trossen hangen klaar. Foto's via LinkedIn Haluco

Kou en acties
Ronald van der Knaap van handelshuis Haluco voorziet dat met inmiddels koud weer in Spanje en een stagnerende aanvoer als gevolg daarvan de vraag naar Hollands product goed gaat zijn. "Ook in december was de vraag goed, met ook goede prijzen voor alle belichte tomatensoorten. Tussen de feestdagen kwamen de prijzen voor trostomaten wel onder druk te staan. Op dat moment werd echt de vraag vanuit foodservice en groothandel vanuit heel Europa gemist."

Nadien is de marktsituatie voor belichte trostomaten weer bijgetrokken. "De situatie is aan de beterende hand. De overschotten die waren ontstaan tijdens de feestdagen zijn inmiddels uit de markt. Bovendien zijn voor week 2 en 3 de nodige acties bij verschillende retailers gepland. Daardoor lopen de aantallen beter weg. In het kleinere segment – cocktail, Sunstream, cherrytros – blijven de prijzen vooralsnog stabiel / goed. En nu met de situatie in Spanje verwacht ik ook een positief effect op de vraag naar Hollands product."

Voor meer informatie:
Haluco
www.haluco.nl      

Ronald van der Knaap                                          rkn@haluco.com