Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vondst ToBRFV Nieuw-Zeeland snel onder controle

De vroege ontdekking van een virus wat nieuw is in Nieuw Zeeland - het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) - in een kleine partij zaad, heeft het mogelijk gemaakt om snel actie te ondernemen om het virus in te dammen en zich niet verder te laten verspreiden. Alle zaden en resulterende planten zijn vernietigd. 

In begin december waarschuwde de sector Biosecurity New Zealand voor de aanwezigheid van ToBRFV in zaden afkomstig uit Israël. Ondanks dat deze zaden waren geïmporteerd met een fytosanitair certificaat dat verklaarde dat het zaad geen ToBRFV bevatte, gebaseerd op eerdere testen, identificeerden verdere testen een zeer laag infectieniveau. 

Als voorzorgsmaatregel heeft Biosecurity New Zealand de import van capsicum- en tomatenzaden tijdelijk opgeschort. 

Biosecurity New Zealand heeft alle geïmporteerde zaden kunnen vinden, en de planten die eruit geteeld zijn. De drie kascomplexen zijn grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.  Er zijn geen symptomen of positieve tests voor ToBRFV geweest van de planten die zijn geteeld uit het zaad in drie kascomplexen. 

Als een verdere voorzorg, heeft Biosecurity New Zealand alle tomatenplanten vernietigd, die uit onbesmet zaad geteeld waren maar dichtbij de wel besmette planten hadden gestaan. 

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum: