Certhon teelt indoor aardbeien

Certhon is bezig in haar Innovation Centre met indoor aardbeienteelt. Martin Veenstra geeft een update. Hij is Indoor Farming specialist bij het bedrijf. "Deze manier van aardbeienteelt is uniek, omdat alle groeiparameters precies gecontroleerd kunnen worden door de hele groeicyclus. Van begin tot eind. Dit zorgt voor optimale kwaliteit, opbrengst en fruitgrootte, onafhankelijk van het groeiseizoen. Allemaal geteeld zonder pesticides en met de keuze voor ofwel gangbare of biologische nutriënten. 

Het Certhon Innovation Centre bestaat uit meerdere indoor farms uitgerust met de nieuwste systemen voor LED-belichting, klimaatbeheersing, CO2-dosering en irrigatiesystemen die allemaal worden aangestuurd door Certhon's controlesysteem voor indoor farms.

In deze farms worden veel gewasproeven gedaan voor het indoor telen van een grote verscheidenheid aan planten, van bladgroentes tot vele groenten en zachtfruit. "We willen graag de resultaten van onze proeven met het telen van aardbeien laten zien in ons indoor farming systeem", aldus Martin.

Resultaten
Opbrengsten variëren natuurlijk per ras, maar ten minste 26 tot 30 kg per m2 per jaar, met een constante BRIX van 8 of hoger is nu beschikbaar voor elke teler, aldus Martin. "Daarnaast zijn de vruchtformaten veel consistenter, vergeleken met open teelt of zelfs teelt in kassen. 

Bij Certhon focussen we op de consistente en uniforme topkwaliteit van het product, met een verbeterde houdbaarheid. Naast opbrengstoptimalisatie, leggen we ook een sterke nadruk op het minimaliseren van de energieconsumptie voor licht en klimaat. Ook het verminderen van water is een sterk punt waar we op focussen."

Certhon is constant bezig met het verbeteren van de proeven en ziet nog meer potentie in de zeer nabije toekomst. "Naast aardbeien testen we ook met tomaten, sla en frambozen."

Voor meer informatie:
Certhon
www.certhon.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven