Fellini Patrizio zet in op lokale teelt wintergewassen

Het Italiaanse Fellini Patrizio is hard bezig met vergroenen en ook in 2021 zal deze trend worden doorgezet. Een nieuwe installatie voor de recycling van het waswater staat op het punt te worden gelanceerd. Daarnaast zal ook het fotovoltaïsche systeem worden geïmplementeerd en zullen er kassen worden gebouwd voor een beschermde teelt, maar met een lage milieu-impact.

“Binnenkort gaan we starten met de werkzaamheden voor de bouw van 20.000 m2 kassen, in de buurt van onze faciliteit in Gambettola (Forlì-Cesena), bij Azienda 67. Het is de bedoeling dat de gewassen in de wintermaanden lokaal geteeld gaan worden in deze kassen zullen bij wijze van test worden gebruikt om te kijken welke gewassen geschikt zijn. Bij de teelt willen we rekening houden met de input van energie, bemesting en de gewasbescherming tot een minimum te beperken”, zeggen managers Emile en Valentina Fellini.

Ontwerp van de 20.000 m2 kassen

“Met de nieuwe waterrecyclingsinstallatie zullen we in staat zijn om tot 90% van het waswater te recyclen, dat vervolgens kan worden hergebruikt, omdat het vrij is van microben. Aandacht voor het milieu is een van onze prioriteiten en de nieuwe faciliteit past helemaal in dit plaatje.”

De fotovoltaïsche installatie staat op het punt te worden uitgebreid met als doe om het totale vermogen op 500 kWh te brengen. Ook komen er oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Valentina en Emile Fellini

Het project Io Riciclo, waarbij kartonnen verpakkingen worden gerecycled, krijgt goede feedback. “We hebben inmiddels alle formaten beschikbaar om te voldoen aan de behoeften van de Italiaanse en Europese detailhandel”, besluiten Emile en Valentina. 

Voor meer informatie:
Emile en Valentina Fellini
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875 
47035 Gambettola (FC) – Italië
(+39) 0547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
lamberto@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven