Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch afbreekbare mulch helpt zelfs bij fotosynthese

De techniek waarbij wordt gebruik wordt gemaakt van mulching wordt overal ter wereld op grote schaal toegepast. De voordelen zijn volgens producenten aanzienlijk en komen de opbrengst en kwaliteit van de gewassen ten goede. Marco Cascone, directeur van het Italiaanse Agriplast, vertelt waarom mulching vaak wordt toegepast.

“Het belangrijkste doel van een folie is het wijzigen van de omstandigheden van de bodem waarin het wortelgestel zich zal ontwikkelen. Om de wortels op de juiste manier te vormen en te laten groeien, is het essentieel om een mulch te kiezen die geschikt is voor een bepaald gewas en voor de klimatologische omstandigheden in het gebied."

Naast de effecten op de bodem, hebben sommige mulchsoorten nog andere voordelen. "Zo zijn er soorten met reflecterende oppervlakken die de fotosynthese in de planten stimuleren, maar er zijn ook fotoselectieve mulchsoorten die de bodem kunnen verwarmen en kunnen laten afkoelen.”

Het is duidelijk dat de technologische inhoud van een mulchfilm het werk in het veld vergemakkelijkt. Hieronder volgt een aantal innovaties die door Agriplast op de markt worden gebracht.

“De afgelopen jaren heeft de ontwikkelingen van de mulch een vlucht genomen en Agriplast onderscheidt zich doordat het zich richt op mulch die zich in de eerste plaats richt op de milieuproblematiek in de landbouw. We hebben grote inspanningen geleverd wat betreft onderzoek en investeringen om een biologisch afbreekbare mulch te ontwikkelen. Dit zijn plastic films die worden afgebroken dankzij de vochtigheid en de microbiotische activiteit. Hiermee is het probleem van mulchverwijdering opgelost, evenals de kosten die hiermee gepaard gaan”, zegt Cascone.

“Een andere innovatie die is gericht op duurzaamheid zijn de volledig doordringbare film. Deze maken het mogelijk om gassen in de bodem te brengen, waardoor de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen kan worden verminderd. Dit biedt voordelen voor het milieu en voor het gewas.”

“Binnen het assortiment van volledig ondoordringbare films omvat EcoTif e EcoPic (gepatenteerde folie). De kunnen worden gebruikt als mulch en ondoordringbare folie. Op deze manier wordt het gebruik van bestrijdingsmiddelen verminderd en worden de arbeidskosten verminderd omdat er maar één film wordt toegepast.”

Voor meer informatie:
Marco Cascone
Agriplast SPA  
Via Filippo Bonetta 35
97109 - Vittoria (RG) - Italië
+39 0932 997211
enrico.garrasi@agriplast.com
www.agriplast.com 

 

 

 

 

Publicatiedatum: