Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische teler GC Rost besluit 23 hectare kas toch niet te bouwen

23 hectare grond voor de bouw van een kas was al aangekocht door teler GC Rost. Was, want de teler heeft besloten het project terug te trekken. Dit jaar zou de kas worden afgerond. Het plan was om komkommers, tomaten en sla te gaan telen.

Reden voor de annulering is 'verandering van de markt', aldus Igor Karasik, adjunct-marketingdirecteur bij het teeltbedrijf. Volgens hem heeft Rost veel projecten opgestart, waarop men zich momenteel wil richten. Karasik onthield zich van verdere details.

In Rusland wordt gespeculeerd dat het o.a. om de aankoop van het concurrerende bedrijf Fito gaat. Fito is een belangrijke teler van tomaten, komkommers, sla, aubergines en aardbeien die onder de merknamen Dolina Ovoschej en Vyberi Menya worden vermarkt. Zodra de overeenkomst is gesloten, kan Rost 320 duizend ton tomaten, komkommers, sla en aardbeien telen.

Rost komt met alle lopende projecten in aanbouw uit op circa 380 hectare. Eind december was de overname van Fito nog niet definitief.

Bron www.dp.ru

Publicatiedatum: