Weinig vraag naar sla in Frankrijk

 "Over het algemeen is het een moeilijke tijd voor de slamarkt," vertelt Othman El Abadi van Force Sud. Het bedrijf biedt biologische sla aan. “Hoewel we op betere resultaten hadden gehoopt, heeft de biologische sla het niet slecht gedaan. We begrijpen heel goed waarom er momenteel vrijwel geen vraag is naar (conventionele) sla."

De coronacrisis heeft zeker gevolgen (gehad) voor de afzet. “Normaal gesproken gaat meer dan 40% van onze sla naar restaurants. De sluiting van restaurants zorgt voor een sterk verkleinde vraag. We dachten dat de vraag naar sla met de naderende feestdagen zou toenemen, maar dat is tot nu toe niet gebeurd. Gelukkig doet onze export het goed, vooral die naar Duitsland."

De sla van Force Sud wordt geteeld in koude kassen nabij Montpellier. Volgens Othman is de kwaliteit van de sla dit jaar erg goed. Behalve voor restaurants brengt Force Sud producten op de markt voor consumenten via supermarkten en in biologische producten gespecialiseerde groothandels.

 

Voor meer informatie:
Othman El Abadi
Force Sud
forcesud@forcesud.fr  
www.forcesud.fr  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.