Biologische kruidentelers Kaya Herbs winnen Deense ondernemersprijs

In de Deense gemeente Vesthimmerland in Noord-Jutland maakten drie bedrijven (Spice by Spice, GearBoks en Kaya Herbs) kans op de ondernemersprijs van 2020. Tijdens de gedeeltelijk digitale prijsuitreiking maakte Albert Veggerby de winnaar bekend: “Kaya Herbs wint dit jaar de ondernemersprijs vanwege hun moderne biologische teelt en passie voor planten. Wij van Erhverv Væksthimmerland zien veel groeipotentie in het bedrijf. Er worden biologische kruiden geteeld onder Ledlampen, waardoor de teelt niet afhankelijk is van de seizoenen. Bovendien is de teelt volledig biologisch en duurzaam met minder energieverbruik en een klimaatvriendelijkere productie.”

Robert Petersen en Claus Wimmer-Aune van Kaya Herbs waren geroerd: “We zijn zeer vereerd en ook een beetje geëmotioneerd. We werken er elke dag aan om onze droom te realiseren en dan is het altijd fijn om erkenning te krijgen. We zijn ook heel goed ontvangen in Aars en hebben alle hulp gehad die we ons hadden kunnen wensen.”

Ook bedankte Wimmer-Aune de plaatselijke hogeschool FGU Himmerland voor de goede samenwerking. Studenten van de FGU hebben bij Kaya Herbs stage gelopen en hebben zo meegewerkt aan de bouw van de faciliteiten. Daardoor is het nu mogelijk om de kruiden verticaal te telen.

De geldprijs werd uitgereikt door Klaus Holleufer Frederiksen, regiodirecteur van Spar Nord. Hij sprak zijn waardering uit voor de ondernemingszin en gedrevenheid van de lokale ondernemers.

Bron: nordjyske.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven