Ierse tomatenteler gaat voor gas

MF Nurseries, handelend onder de naam Flynn's Irish Tomatoes, gaat € 1,8 mln besteden aan een grote uitbreiding van het tomatenteeltbedrijf in het Ierse Balheary, Swords in het graafschap Dublin. De uitbreiding van het bedrijf omvat de ontwikkeling van nieuwe kassen en een twee kilometer lange aansluiting op het nationale gasnet.

MF Nurseries verklaart dat de overschakeling op aardgas als belangrijkste energiebron haar CO2-uitstoot met wel 10% zal verminderen. Bijna alle resterende emissies zullen dan worden opgevangen en geabsorbeerd door de tomatenplanten zelf, dankzij het innovatieve kassysteem van het bedrijf.

De uitbreiding van het netwerk is ondertussen gerealiseerd door Gas Networks Ireland, waardoor MF verder kan gaan met de uitbreiding van de kassen.

Martin Flynn, algemeen directeur van MF Nurseries, zegt dat de investering in de nieuwe gasaansluiting het bedrijf in staat stelt om zijn bedrijfsdoelstellingen zowel betaalbaar als duurzaam te realiseren: "De aansluiting op het gasnet verlaagt niet alleen onze energiekosten, maar stelt ons ook in staat om bijna 10% extra te besparen op onze totale CO2-uitstoot, door tot twee brandstofleveringen per week te elimineren."

Bron: rte.ie
Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven