Telers verminderen arbeidsdruk met efficiënte technologie

Arbeid vertegenwoordigt ongeveer een derde van de vaste lasten van kastelers, wat betekent dat zelfs een kleine verbetering al kan leiden tot enorme besparingen. "De arbeidskosten worden steeds hoger en door Covid-19 ligt er nog meer druk op arbeiders. Daarom is het belangrijker dan ooit om een zeer efficiënt bedrijf te hebben met een optimale arbeidsproductiviteit," zegt directeur Adam Forbes van BumperCrop. Het bedrijf heeft een geavanceerd arbeidsbeheer-systeem gelanceerd. "We willen niet alleen meer efficiëntie bieden, maar ook een systeem dat over het geheel genomen leidt tot een betere situatie."

Slimme inzichten - Data maakt het verschil
Het geavanceerde arbeidsbeheersysteem richt zich op de efficiëntie-elementen die het belangrijkst zijn voor individuele bedrijven. Het bevat krachtige mogelijkheden om aanpassingen te doen en ingericht te worden naar bestaande processen. Ook kan het geïntegreerd worden met bestaande systemen. Door in te zoomen op de belangrijkste statistieken kan de efficiëntie worden geoptimaliseerd. Een aantal telers geven aan dat hun arbeidsefficiëntie met 20% is toegenomen en ze veel minder uur per week kwijt zijn aan administratie. 

"We wilden niet alleen meer efficiëntie bieden, maar ook een systeem bieden dat de algehele resultaten verbetert. Voor veel arbeidsbeheer-systemen moeten hoge initiële investeringen worden gedaan, waarna slechte ondersteuning en dure upgrades volgen. In plaats daarvan bieden we een betaalbaar abonnementsmodel, zodat telers er altijd van kunnen profiteren en niet alleen wanneer ze het systeem net in gebruik nemen," legt Adam uit. 

Snelle implementatie - opschalen zoals gewenst
"Telers zijn druk en hebben geen tijd voor uitgebreide vergaderingen waarin ze gecompliceerde nieuwe systemen moeten leren," voegt Adam toe. Hij vertelt dat een proefversie van BumperCrop's Labour Management System in 20 minuten geïnstalleerd kan zijn. "Daarna is het eenvoudig om op te schalen wanneer dat nodig is. Zo kunnen ook kleine telers met weinig personeel ervan profiteren, evenals grote telers die er de voorkeur aan geven eerst te beginnen met een deel van hun bedrijf."

Verbeterde prestaties met technologie
Volgens Adam minimaliseert een zorgvuldig uitgedacht en getest ontwerp de hoeveelheid tijd om data in te geven. Met WorkWave-tags kunnen medewerkers eenvoudig en nauwkeurig werk ingeven door met een apparaat over een tag te gaan aan het eind van elke rij en informatie in te voeren. "Telers zien de resultaten in realtime en de medewerkers worden meer gemotiveerd, omdat ze hun prestaties terugzien op het dashboard. Telers kunnen deze gegevens dan gebruiken om medewerkers te betalen naar prestaties."


Gourmet Mokai, een tomatenteeltbedrijf van 11,4 hectare dat het systeem van BumperCrop gebruikt.

Minder tijd kwijt aan management, effectievere planning
"Telers realiseren aanzienlijke besparingen op hun operationele kosten door minder tijd kwijt te zijn aan management en opvolging met medewerkers. Als al het werk en de gewerkte tijden in het systeem worden opgenomen, krijgen telers een overzicht van de activiteiten en individuele prestaties voor elke periode die ze willen. 

Managers gebruiken plukgegevens om nauwkeuriger de oogst te kunnen voorspellen voordat het plukken begint. Zo kunnen ze betere prijzen krijgen. Ook krijgen ze een overzicht van problemen die door de medewerkers worden opgemerkt tijdens het werk. Daarnaast wordt er getoond hoeveel er in het vorige seizoen rond dezelfde tijd werd geplukt en welke rijen het meeste opleverden."

Een systeem dat blijft verbeteren
BumperCrop’s team bestaat uit technologie- en ervaringsexperts en heeft de afgelopen twee jaar nauw samengewerkt met kastelers om het systeem te perfectioneren. Het hele systeem werkt in de cloud, wat betekent dat verbeteringen, zodra ze zijn getest en geverifieerd, automatisch beschikbaar zijn voor de gebruiker. Het aantal kastelers die het systeem van BumperCrop gebruikt, wordt steeds groter omdat ze een vertrouwde partner zijn voor zowel kleine als grote telers.

Voor meer informatie:
BumperCrop
Adam Forbes
www.mybumpercrop.com 
adam@mybumpercrop.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven