Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef met koppeling cryptomining aan kas voor restwarmtelevering

Genesis Mining heeft eind 2020 een nieuw proefproject aangekondigd, dat zal focussen op het recyclen van restwarmte uit bedrijven die cryptovaluta 'minen'. De warmte en energie moeten geschikt worden gemaakt voor kassen. 

Het doel van het proefproject is kijken naar zorgen rondom de restwarmte die wordt gegenereerd bij het mijnen van cryptovaluta. Daarbij wordt het doel van overheden om zelfvoorzienend te worden qua voedselproductie in plaats van te vertrouwen op import, ook meegenomen. 

Mattias Vesterlund, Senior Researcher bij RISE (Research Institutes of Sweden): "Een datacentrum van 1 MW zou de mogelijkheid hebben de lokale zelfvoorziening met 8% te versterken, met producten die competitief zijn op de markt."

Het project is een privaat-publiek partnerschap tussen Systemair, Lulea Technical University, RISE (Research Institutes of Sweden), Boden Business Agency, de lokale gemeente Boden, en de filantropische arm van Genesis Mining, Hashpower For Science. De locatie is Boden, Zweden, en het is al ruim een jaar in ontwikkeling. 

Voor het initiële proefproject zal een van Genesis Mining's op maat gemaakte cryptovaluta mijncontainers bij de kas worden gezet. De kas en container zijn verbonden via een op maat gemaakt luchtsysteem, dat de restenergie direct van de mijncontainer naar de kas vervoert. 

Koppeling aan kas
Andreas Johansson, een Senior Lector van Lulea Technical University, die de berekeningen voor het ontwerp van het luchtstroom systeem tussen het datacentrum en de kas maakt zei, "Voor het koude klimaat in het noorden van Zweden, laten onze berekeningen zien dat een kas van 300 m2 makkelijk kan worden verhit met een container van 550 kW, zelfs met buitentemperaturen die tegen de -30 graden Celsius kunnen lopen.

Maar de potentie is veel groter dan dat. Het temperatuurverschil is in deze berekening slechts 10 graden, omdat we als outputtemperatuur van het datacentrum 35 graden aanhouden, en als kastemperatuur 25 graden. Als de output van het datacentrum wordt verhoogd naar 55 graden, kan de oppervlakte van de te verwarmen kas verdriedubbeld worden naar 900 m2."

CEO en medeoprichter van Genesis Mining, Marco Streng: "Het mijnen van cryptovaluta is de ruggengraat die gedecentraliseerde cryptovaluta's en toepassingen mogelijk maakt en we geloven sterk dat de voordelen van deze decentralisatie de wereld zullen veranderen. Maar al die voordelen mogen niet ten koste gaan van het milieu."

Als een van de grootste cryptovaluta mijnbedrijven ter wereld met sinds de oprichting in 2013 een focus op Scandinavië en inmiddels wereldwijd meer dan een dozijn datacentra, heeft het R&D team van Genesis Mining actief gewerkt aan verschillende oplossingen en samenwerkingen om duurzamer mijnen mogelijk te maken. 

"Genesis Mining heeft altijd de voorkeur gegeven aan locaties die 100% hernieuwbare energiebronnen boden. Vandaar onze focus op Scandinavië. Nu willen we de potentie van restwarmte optimaal benutten. We kijken er naar uit om dit project op te schalen en dat meer van onze datacentra het gaan gebruiken - maar andere bedrijven ook."

Voor meer informatie:
Genesis Mining
www.genesis-mining.com 

Publicatiedatum: