In plaats van 5.000 kilometer te reizen tussen Duitse teeltgebieden en consumenten, reist de sla van vertical farm-firma &ever in Koeweit minder dan 100 kilometer.
Met zijn eerste commerciƫle teeltbedrijf in het midden van de Koeweitse woestijn levert het Hamburgse bedrijf regionaal geteelde bladsla aan lokale restaurants en supermarkten. Deze worden geteeld op een areaal van meer dan 3.000 m2 en smaken alsof ze vers van het veld zijn geplukt. "Dankzij de snellere teeltcycli kunnen we tot 550 kilo sla per dag telen," zegt Mark Korzilius, oprichter van &ever.
Hypermoderne teelttechniek / Foto: &ever
"Daarbij reduceert onze nieuw ontwikkelde teelttechniek Dryponics het waterverbruik met 90% en het gebruik van meststoffen met 60% ten opzichte van de traditionele teeltmethoden."
Klik hier om naar het volledige artikel (in Duits) te gaan.
Voor meer informatie:
&ever
www.and-ever.com