“Sla en slaatjes uit Murcia”

Promotiecampagne moet consumptie van sla aanwakkeren in Spanje

De nieuwste promotiecampagne "Sla en slaatjes uit Murcia" van de gewestregering van Murcia heeft als doel de consumptie van bladgroenten aan te moedigen. De campagne werd op 14 december 2020 voorgesteld door Antonio Luengo, minister van Landbouw van de regio Murcia, en Juan Marín Bravo, voorzitter van de telers- en exporteursvereniging Proexport.

De minister van Landbouw legde de nadruk op het aandeel van de regionale slaproductie in het geheel van de Spaanse slateelt. "Bijna de helft van het Spaanse sla-areaal bevindt zich in Murcia. Bij de export hebben we het zelfs over een cijfer om en bij de 68%." Het initiatief van het ministerie van Landbouw maakt deel uit van de ruimere campagne "Producten uit de regio Murcia" die door de regionale overheid in het leven is geroepen ter ondersteuning van de sectoren die door de pandemie zijn getroffen.

De voorzitter van Proexport, Juan Marín Bravo, hechtte belang aan het menselijk kapitaal achter elk slablad. “We mogen best wel eens de duizenden gezichten in de verf zetten die schuil gaan achter die duizenden tonnen sla die hier in Murcia worden geteeld en verwerkt. Op bepaalde maanden in het jaar komt de sla zelfs enkel uit onze regio”.

Van de meer dan 35.000 hectare sla in Spanje ligt ongeveer 16.000 hectare in de regio Murcia, met de streken Campo de Cartagena en Valle del Guadalentín op kop.

In 2019 werd 430.500 ton sla geteeld in de regio Murcia, waarvan 82% ijsbergsla en de resterende 18% Romaine-sla en andere rassen. Luengo zei ook dat sla, in al zijn variëteiten, het belangrijkste AGF-exportproduct van Murcia is. “Vorig jaar kwam 510.000 van de in totaal 760.000 ton door Spanje geëxporteerde sla uit de regio Murcia, wat maar liefst 68% is. De waarde van de export bedroeg €475 mln”.

80% van de door Murcia geëxporteerde sla belandt op de markten van de Europese Unie, met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Italië als belangrijkste afnemers.

De website www.lechugasyensaladas.es en een promotievideo toont de consument de gezondheidsvoordelen, eigenschappen en kwaliteit van de verschillende variëteiten die in Murcia worden geteeld. Ook op social media zal er aan promotie worden gedaan.

De website biedt informatie over velerlei aspecten zoals de variëteiten, gezondheidsvoordelen, plaatsen, recepten, voedselveiligheid, teeltinnovaties en -technologie, sociale, ecologische en economische duurzaamheid, teeltbedrijven, aanbevelingen en weetjes.

Voor meer informatie:
Proexport
www.proexport.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven