Nieuwe tomaat Village Farms op de markt

Village Farms heeft een tomatenras geïntroduceerd: Sensational Sara. 

Sensational Sara is een nieuw tomatenras met een diep rode kleur, vanbinnen en vanbuiten. De smaak kan volgens de telers het beste omschreven worden als 'gebalanceerd zoet en zuur'.

De tomaat is groter dan een cocktailtomaat, maar kleiner dan een trostomaat met een stevige, groene tros en kan worden beschreven als de combinatie van Village Farms' Delectable trostomaat en Sinfully Sweet Campari rassen. 

Sensational Sara wordt met de hand geoogst en met tros van 6 à 7 tomaten en al verpakt. Dit zorgt voor maximale smaak, aldus de telers. 

Breed inzetbaar product
Handig als tomaat om te snijden voor sandwiches of salades, maar ook als tomaat om te koken. Hij kan worden geroosterd, gegrild, gebakken of er kan saus van worden gemaakt om de complexe smaak te ervaren. Maar haar pure smaak wordt het best ervaren als ze wordt geroosterd, gegrild of gebakken. De houdbaarheid van Sensational Sara is 21 dagen. 

"Ik voel me gevleid dat de zaadbedrijven waarmee ik relaties heb opgebouwd door de jaren heen, me uitnodigen om in hun geheime tuinen te kijken, waar de zaden van innovatie bloeien," zegt Debi Street, vicepresident van rassenontwikkeling en innovatie. "Toen ik Sensational Sara voor het eerst zag, was ik verrast door haar rode kleur en sappige, zoete smaak. Haar smaakprofiel, inzetbaarheid en houdbaarheid zijn allemaal win-win en een totale revolutie voor onze winkelketenpartners met deze consument gedreven tomaat."

Sensational Sara wordt verpakt per kleine halve kilo, in een recycleerbare, composteerbare en biologisch afbreekbare verpakking met acht van deze verpakkingen in een doos. 

Voor meer informatie:
Village Farms
www.villagefarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven