Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30MHz en biotechnologiebedrijf 2Grow starten samenwerken

30MHz en biotechnologiebedrijf 2Grow gaan samenwerken om telers, veredelaars en onderzoekers een gedetailleerd beeld te geven van de gezondheid en behoeften van de plant. Het afgelopen jaar ontwikkelden ze een nieuwe applicatie: de 2Grow Plant Insights app. Deze app zal vanaf januari 2021 gratis beschikbaar zijn op het 30MHz-platform.

2Grow maakt sensoren die telers nauwkeurige informatie over de sapstroom en de stamdikte kunnen geven. 30MHz en 2Grow werken al sinds 2019 samen door gebruik te maken van elkaars sensoren en door de sensoren van 2Grow te koppelen aan het dataplatform. Met de nieuwe 2Grow Plant Insights-applicatie kunnen gebruikers nog beter in kaart brengen op welke manieren hun plant wordt beïnvloed.

"Door de 2Grow-applicatie kun je beter begrijpen wat er precies gebeurt met je plant, zonder dat je allerlei formules hoeft te raadplegen", vertelt accountmanager Tim Busschops van 30MHz. "Het is alles bij elkaar: visualisatie op een wenselijke manier, informatie uit verschillende databronnen en een stuk consultancy doordat je ziet wat er real time met je plant gebeurt. Zo maak je de gebruikers wijzer."

Teler houdt regie
"Door de directe feedback van de plant kunnen we veel inzichten creëren", licht Olivier Begerem van 2Grow toe. "Bijvoorbeeld op welk specifiek moment er problemen zoals gescheurde vruchten, neusrot en guttatie zijn opgetreden. Op basis van deze informatie kan dan beter worden geanticipeerd in de toekomst en kunnen bepaalde problemen worden vermeden. Door de 2Grow-sensoren te koppelen aan het 30MHz-dashboard kun je andere sensorgegevens en klimaatdata combineren. Hierdoor kunnen we veel sneller conclusies nemen en wordt ons advies nauwkeuriger."

Aan de hand van de metingen kan 2Grow bijvoorbeeld advies geven op het gebied van water geven en zo de plant weerbaarder maken voor ziektes. De informatie wordt vervolgens verwerkt in de database. Als je bijvoorbeeld op temperatuur zoekt, dan kun je zien wat er in het verleden is geadviseerd met betrekking tot temperatuur. Tijdens een hete week in juli kun je bijvoorbeeld in de database terugzoeken wat het advies was tijdens een vergelijkbaar hete week een jaar eerder.

"Zo biedt ons platform steeds meer tools voor jou als teler", zegt Tim Busschops van 30MHz. "Je houdt als teler zelf de regie. Jij bepaalt welke databronnen en apps je wilt gebruiken om het optimale rendement te behalen."

Voor meer informatie:
2Grow bvba
www.2grow.earth 
info@2grow.earth 

Publicatiedatum: